Συνεχίζει το ταξίδι της επιστροφής το ελληνικό κομβόι – Ξεκίνησε από την πόλη Ουμάν

Συνεχίζει το ταξίδι της επιστροφής το ελληνικό κομβόι – Ξεκίνησε από την πόλη Ουμάν

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το ταξίδι της επιστροφής των Ελλήνων πολιτών και δημοσιογράφων οι οποίοι ξεκινήσαν την περασμένη Τετάρτη από την Μαριούπολη.

Στην επιχείρηση εκκένωσης των πολιτών βρίσκονται τα τηλεοπτικά και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Κουβέλης, Χρήστος Μαζανίτης, Σταύρος Ιωαννίδης, Σωτήρης Δανέζης, Σπύρος Λάμπρου, Γιώργος Σιδέρης, Γιάννης Χαραμίδης.

Το βράδυ της Πέμπτης η ελληνική αποστολή βρέθηκε στην πόλη Ουμάν της Ουκρανίας και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ξεκίνησε εκ νέου το ταξίδι με προορισμό τη Μολδαβία. Στην πόλη Ουμάν οι Έλληνες έπεσαν σε μπλόκο Ουκρανών. Με συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών δεκάδες Έλληνες πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί από την Ουκρανία, ενώ οι προξενικές αρχές τόσο στη Μαριούπολη όσο και στην Οδησσό παραμένουν σε λειτουργία.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης ανάρτησε ένα βίντεο κατά την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από την πόλη Ουμάν. Από πίσω ακούγονται οι ανατριχιαστικές σειρήνες πολέμου που ηχούν αδιάκοπα στην εμπόλεμη Ουκρανία. «Ένας ήχος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σειρήνες στην Ούμαν. Ξεκινάμε για την τρίτη μέρα του ταξιδιού», γράφει ο δημοσιογράφος.

 

Το ελληνικό κομβόι έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι σήμερα, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα ορισμένα από τα οχήματα δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα ορισμένα αυτοκίνητα να καταλήξουν με σκασμένα λάστιχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter