Συνεχίζεται για 9η ημέρα ο πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο: Μάχη με τις φλόγες σε Μαλώνα, Βάτι, Λαχανιά και Γεννάδι

Συνεχίζεται για 9η ημέρα ο πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο: Μάχη με τις φλόγες σε Μαλώνα, Βάτι, Λαχανιά και Γεννάδι

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο με τις καταστροφικές πυρκαγιές να μαίνονται για 9η μέρα στο νησί, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια του… επιτελικού κράτους. Αυτή την ώρα, πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες στα χωριά Μαλώνα, Βάτι, Λαχανιά και Γεννάδι.

Διαβάστε επίσης: Πύρινη κόλαση για 9η ημέρα: Μαίνεται το μέτωπο στη Ρόδο – Θρήνος για τους πιλότους του Καναντέρ (Photos – Video)

Νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου. Σημειώνεται, ότι έντονες είναι επίσης και οι διαμαρτυρίες του κόσμου στα χωριά που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών οι οποίοι κάνουν λόγο για λάθη και παραλείψεις που έγιναν.

Στο Βάτι σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς κινείται απειλητικά προς το χωριό. Το πρωί υπήρξαν πολλές αναζωπυρώσεις κοντά στον οικισμό. Επίσης μικρές, αλλά ευτυχώς ελεγχόμενες αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται και στο Γεννάδι. Στη Μαλώνα από το πρωί όλο το χωριό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου κ. Μουστακέλη και βρίσκεται επί ποδός.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στη Rodiaki.gr αναφέρει: «Είμαστε όλοι εδώ, προσπαθούμε να καθαρίσουμε ό,τι υπάρχει σε ξερά χόρτα και καμένα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για αναζωπυρώσεις. Αν δεν είμαστε όλοι πάνω από τη φωτιά, αυτός ο εφιάλτης δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Κάθε πρωί είμαστε καλύτερα και μετά γίνεται κόλαση».

Στη Λαχανιά δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες Βόρεια και Βορειοανατολικά της περιοχής, το παραθαλάσσιο μέτωπο που έκαιγε χθες βράδυ, σταμάτησε 2 χιλιόμετρα πριν το χωριό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη κ. Βασίλη Μιχαήλ στη Rodiaki.gr, η φωτιά εκεί έσβησε στο παραλιακό μέτωπο και λίγο πριν μπει στο χωριό, ενώ αυτό που διευκρίνισε είναι πως αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε αφού αν το απόγευμα ενισχυθούν οι άνεμοι όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, θα έχουμε θέμα. «Αυτή την ώρα υπάρχει ένα μικρό μέτωπο στον λόφο πίσω από τον ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου, όπου και γίνεται μεγάλη επιχείρηση για τον περιορισμό της» αναφέρει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Rodiaki.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter