Συνεχίζεται η απορρύπανση στο Σαρωνικό – Έχουν απαντληθεί 1.500 κυβικά πετρελαίου

Συνεχίζεται η απορρύπανση στο Σαρωνικό – Έχουν απαντληθεί 1.500 κυβικά πετρελαίου

Τουλάχιστον 1.500 κυβικά πετρελαιοειδών έχουν απαντληθεί έως τώρα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ» νότια της Αταλάντης στον Σαρωνικό, ενώ συνολικά κατά τη χθεσινή ημέρα, συνέδραμαν στις επιχειρήσεις απορρύπανσης σε παράκτιες περιοχές της Αττικής, 160 άτομα.

Τα μέσα που επιχειρούν είναι πέντε απορρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού και έξι ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΑΙΑ» από τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στη θάλασσα «EMSA». Επίσης, ένας πλωτός γερανός, ένα δεξαμενόπλοιο, έξι ρυμουλκά, δύο λάντζες και δύο φουσκωτά σκάφη.

Σε όλα τα σημεία, όπου έως τώρα είχε παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, επιτηρεί καθημερινά αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος και η γενική εικόνα του θαλασσίου μετώπου της Αττικής παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το ΛΣ, στην Ακτή Τζελέπη δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης, ενώ στη θαλάσσια περιοχή της Ψυτάλλειας και της εισόδου στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκαν διάσπαρτοι, μικρού μεγέθους, ιριδισμοί που αντιμετωπίστηκαν.

Στη Σαλαμίνα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ στις εργασίες συμμετείχαν 30 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Από το φράγμα που έχει τοποθετηθεί στον όρμο Σεληνίων-Λημνιώνα-Κυνόσουρας απαντλήθηκαν πετρελαιοειδή κατάλοιπα με τη βοήθεια βυτιοφόρου οχήματος, ενώ το πρωί εντοπίστηκε κηλίδα, περίπου 50 μέτρων, μπροστά από την παραλία «ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ», η οποία εγκλωβίστηκε με φράγμα και περισυνελέγη από αντιρρυπαντικό σκάφος.

Από τον μόλο Αγίου Νικολάου Σεληνίων μέχρι και την παραλία «ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ» τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα 245 μέτρων.

Επίσης, παρατηρήθηκε ρύπανση ιριδίζουσας μορφής στον Όρμο Κακής Βίγλας, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter