Συνεχίζεται η ένταση στο ΚΥΤ της Σάμου: Νέα φωτιά και συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών

Συνεχίζεται η ένταση στο ΚΥΤ της Σάμου: Νέα φωτιά και συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών

Συνεχίζονται τα επεισόδια και οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει από την Κυριακή  το απόγευμα και το βράδυ στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. 

Φωτιές που πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές για μαγείρεμα.

Εν τω μεταξύ άλλη μια φωτιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 11.00 το πρωί στην πτέρυγα ανηλίκων του ΚΥΤ και πήρε και αυτή διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα με τις φωτιές εκδηλώνονται και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό με σημαντικότερη αυτή σήμερα το πρωί με πετροπόλεμο.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Στο γήπεδο διανυκτέρευσαν 2.000 άνθρωποι

Την ίδια ώρα, περίπου 2000 πρόσφυγες από το ΚΥΤ της Σάμου πέρασαν τη νύχτα τους σε σκηνές στο γήπεδο της περιοχής μετά τις διαδοχικές φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε η εκκένωση της δομής προσφύγων ενώ σημειώθηκε και ένταση με δυνάμεις της αστυνομίας, που στην αρχή εμπόδισαν την αποχώρηση των προσφύγων από τη φλεγόμενη δομή.

Το κυρίως τμήμα του ΚΥΤ δεν έπαθε ζημιές, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για τις ζημιές στον υπόλοιπο χώρο, όπου συνολικά ζουν περίπου 6.500 άτομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter