Συνεχίζεται η λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας

Συνεχίζεται η λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας

Χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό συνεχίζουν να λειτουργούν τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν από την πρώτη στιγμή να γίνονται τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε όσους μαθητές θέλουν οι γονείς τους, δεδομένου ότι μαθητές δεν μπορούν να φορούν μάσκες . «Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά ωστόσο πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητά μέτρα» τονίζει στο documentonews.gr o πρόεδρος Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής Παναγιώτης Σταμάτης. Όπως εξηγεί ο ίδιος «οι μαθητές μας έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι άτομα με βαριές αναπηρίες και πρέπει να προστατευτούν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης μεγάλο ποσοστό των σχολείων έχει κλείσει λόγω κρουσμάτων «Είμαστε ξεκάθαροι θέλουμε τα παιδιά να συνεχίσουν την ρουτίνα τους στο σχολείο ωστόσο εφόσον παραμένουν ανοιχτές οι σχολικές μονάδες να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»

Σε επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, η οποία δεν έχει απαντηθεί, αναφέρουν ότι τα ειδικά σχολεία είναι μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Μεγάλος αριθμός σχολείων Ειδικής Αγωγής βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το ποσοστό των πιθανών μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό που είναι δύσκολο να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 35 μονάδες έχουν κλείσει, ενώ πολλές ακόμα είναι σε καθεστώς αναστολής και δεν εμφανίζονται στη λίστα του ΥΠΑΙΘ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν ανοικτά τα ειδικά σχολεία, να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα όπως για παράδειγμά η διεξαγωγή τεστ σε εβδομαδιαία βάση, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές (μετά από υπεύθυνη δήλωση των γονέων και κηδεμόνων) σε όλες τις μονάδες ειδικής αγωγής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter