Συνεχίζεται η τακτική του μπαλώματος στο Εθνικό Σύστημα Υγεία

Συνεχίζεται η τακτική του μπαλώματος στο Εθνικό Σύστημα Υγεία

Την τακτική του «μπαλώματος» συνεχίζει να ακολουθεί η κυβέρνηση μετακινώντας γιατρούς από την Αττική με σκοπό να συμβάλλουν στα νοσοκομεία των Γιαννιτσών και την Κατερίνης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «με απόφαση της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα μετακινούνται συνολικά 8 γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής (4 από την 1η και 4 από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια) κάθε εβδομάδα και για 4 εβδομάδες για να “καλύψουν” ανάγκες των νοσοκομείων των Γιαννιτσών και της Κατερίνης. Και αυτό την ώρα που τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ του λεκανοπέδιου αγκομαχούν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων. Την ώρα που τα κρούσματα στη Δυτική Αττική με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης αυξάνονται επικίνδυνα, εξαιτίας του άθλιου συγκοινωνιακού δικτύου και της εργοδοτικής ασυδοσίας που ξεχαρβαλώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα». 

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόφαση των μετακινήσεων γιατρών. Κανένας γιατρός δεν περισσεύει από κανένα νοσοκομείο της Αθήνας και του Πειραιά και να προσληφθούν τώρα με κατεπείγουσες διαδικασίες, μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων, όλοι οι γιατροί που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter