Συνεχίζεται η αστυνομική καταστολή στο μετρό των Εξαρχείων: 4 συλλήψεις – Κάλεσμα σε νέα πορεία το Σάββατο (Photos)

Συνεχίζεται η αστυνομική καταστολή στο μετρό των Εξαρχείων: 4 συλλήψεις – Κάλεσμα σε νέα πορεία το Σάββατο (Photos)

Σε νέα πορεία καλούν οι πολίτες των Εξαρχείων με αφορμή το πετσόκομμα του πρασίνου στην Πλατεία Εξαρχείων. Το νέο ραντεβού για αύριο Σάββατο 11/11, στη 13:00 είναι στην Πλατεία Εξαρχείων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα μαζικές πορείες από την οδό Καλλιδρομίου προς την πλατεία με μικροεντάσεις, αλλά και συνεπή παρουσία των κατοίκων τα πρωινά στην πλατεία.

 

Όπως καταγγέλλει η συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» η «”Ελληνικό Μετρό » συνεχίζει να παρανομεί με την προστασία της Αστυνομίας και τις πλάτες της ασύδοτης κυβέρνησης».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της συνέλευσης:

«Τις τελευταίες 5 ημέρες συντελείται ένα έγκλημα στην πλατεία Εξαρχείων. Η “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, ο δήμος Αθηναίων και η κυβέρνηση το ονομάζουν “πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλ. Εξαρχείων”. Εμείς το ονομάζουμε καταστροφή μια πλατείας και καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας.
Σε ένα εσκεμμένα δαιδαλώδες νομικό χάος, όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ όποιον χώρο ήθελε για δημιουργία εργοταξίου, εξαιρώντας την μάλιστα από τα όσα ισχύουν νομικά για όλα τα δημόσια έργα και θέτοντάς τη σε ειδικό νομικό καθεστώς,
Σε μια δημοτική αρχή που τολμά να βγάζει γλώσσα στους δημότες της την ίδια στιγμή που υπογράφει μνημόνια συνεργασίας, βαρώντας προσοχή σε μεγαλοεργολάβους,
Σε μια κυβέρνηση που με το πρόσχημα της κατασκευής ενός σταθμού μετρό άνοιξε πόλεμο με μια ολόκληρη γειτονιά, διασύροντάς την και στέλνοντας ένστολους κρατικούς δολοφόνους να την πατάξουν.
Απαντάμε με τις φωνές και τα σώματά μας!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ραντεβού στον δρόμο για ακόμα μια φορά το Σάββατο, 11 Νοέμβρη, 1.30μ.μ., στην πλατεία Εξαρχείων».

Σήμερα το πρωί 10/11 η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις αναίτιες προσαγωγές μάλιστα προσήχθη στην κλούβα και ένα σκυλάκι. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες λίγο αργότερα.

 

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter