Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου – Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου – Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018. Στο δικαστήριο βρίσκεται και η Μάγδα Φύσσα.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η οποία εξελίχθηκε εν μέσω προσπαθειών της υπεράσπισης να χτιστει εκ νέου το αφήγημα του «τοξικομανή ληστή», παρά τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά και του φιλάσθενου ανθρώπου που είχε… χαμηλό αιματοκρίτη, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς που κατέθεσε με βεβαιότητα πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατό του και τόνισε πως έκανε ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλου έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή. Αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό. Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Με αφορμή την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Άννυ Παπαρούσου δήλωσε πως «κατέρρευσε η προσπάθεια της υπεράσπισης» να πείσει «ότι δεν κατέληξε από τα χτυπήματα αλλά από ένα ισχαιμικό επεισόδιο που κατά τύχη συνέβη εκείνη την ημέρα».

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 33χρονου είναι ο μεσίτης Α. Χ., ο κοσμηματοπώλης Σ. Δ., και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο. Όλοι τους κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.Σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει η δεύτερη ιατροδικαστής της υπόθεσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter