Συνεχίζεται η Εξεταστική για τις υποκλοπές- Καταθέτουν τις λίστες μαρτύρων και εγγράφων τα κόμματα

Συνεχίζεται η Εξεταστική  για τις υποκλοπές- Καταθέτουν τις λίστες μαρτύρων και εγγράφων τα κόμματα

Τις πρώτες προτάσεις τους για τα πρόσωπα που πρέπει να κληθούν για εξέταση από την επιτροπή αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα σήμερα, Πέμπτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα που θα εξεταστεί από την επιτροπή ως πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο υποκλοπών και την παρακολούθηση τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να καταθέσει με υπόμνημα και να μην παραστεί αυτοπροσώπως στην Εξεταστική προκειμένου να δεχθεί τα ερωτήματα των βουλευτών.

Την κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη φράση «του δίνω του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως» για ποιους λόγους με είχε θέσει υπό παρακολούθηση η ΕΥΠ.

Επίσης, αναμένεται να κληθούν για εξέταση ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός και εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου, τα δυο κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών που αποπέμφθηκαν από τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να μην χρεωθεί την πολιτική ευθύνη.

Χθες, Τετάρτη, πρώτη μέρα της εξεταστικής, σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά και την πρωτοφανή απόφαση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή όχι μόνο θα λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και… κεκλεισμένων πρακτικών.

Στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής κριτικής βρέθηκαν τα όσα τελικά αποφασίστηκαν επί διαδικαστικών ζητημάτων αλλά και ουσιαστικών, όπως η επίκληση του απορρήτου των συνεδριάσεων και των όσων θα καταθέσουν οι μάρτυρες, με την κυβερνητική πλειοψηφία να εμφανίζεται αμήχανη, στερούμενη προφανώς επαρκών απαντήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter