Συνεχίζεται η κατάθεση Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο

Συνεχίζεται η κατάθεση Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο

Συνεχίζεται η κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο και αναμένεται να είναι καταπέλτης.

Δείτε επίσης: «Βόμβες» Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Να διωχθούν για ψευδορκία Τσατάνη και Ράικου για όσα κατέθεσαν σε βάρος μου

Υπογραμμίζεται πως στην αρχή της κατάθεσής του, την περασμένη Τετάρτη, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν οι καταθέσεις Ράικου – Τσατάνη στον εισαγγελέα και να διωχθούν ποινικά.

Συγκεκριμένα, κάλεσε την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου να διαβιβαστούν σε Εισαγγελέα όλα όσα θα καταθέσει στο Δικαστήριο για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της ψευδορκίας για όσα κατέθεσαν σε βάρος του.

«Να διαβιβαστούν σε εισαγγελέα όσα καταθέσω»

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου ρώτησε την Τετάρτη τον Κώστα Βαξεβάνη για το πού βρήκε τις αναφορές που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento με τον Κ. Βαξεβάνη να επικαλείται το δημοσιογραφικό απόρρητο, υπενθυμίζοντας πως στη δημοσιογραφική του πορεία μια φορά αναγκάστηκε να το «σπάσει» κατονομάζοντας τον Νίκο Μανιαδακη ως μία από τις πηγές του στο σκάνδαλο Novartis, όταν τον μήνυσε ο Μανιαδάκης. Ωστόσο σημείωσε πως δεν ήταν ο Παπαγγελόπουλος αυτός που του διοχέτευσε την αναφορά Ζαμανίκα.

Στο σημείο αυτό ο εκδότης του Documento, ζήτησε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου να διαβιβαστούν σε εισαγγελέα όλα όσα θα καταθέσει σχετικά με την Ράικου και την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της ψευδορκίας για όσα κατέθεσαν σε βάρος του.

«Ότι καταθέτω και αφορούν την κυρία Ράικου και κυρία Τσατάνη θέλω κατ άρθρο 38 να διαβιβαστούν σε εισαγγελέα για να διωχθούν για ψευδορκία» τόνισε ο Κ. Βαξεβανης και συμπλήρωσε πως «έχει ταλαιπωρηθεί τρία χρόνια με μια δολοφονία χαρακτήρα».

«Οι κυρίες αυτές έχουν δεχτεί και οι δύο δημοσιογραφική κριτική. Έχω αποκαλύψει και για τις δύο σκανδαλώδη πράγματα. Πως ξέρουν ότι τις αναφορές ότι τις έδωσε ο Παπαγγελόπουλος; Εγώ θα μπορούσα να πω ότι μου τις έδωσε αυτός που βγάζει φωτοτυπίες» σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας ως δεν ήταν αυτός που «κατηγόρησε την κυρία Ράικου αλλά μια συναδελφός της».

Πρόεδρος: Μήπως νομίσατε ότι η κα Ράικου δεν προχωρά καλά με τη Novartis

Βαξεβάνης: Δεν μπορούσα να το ξέρω

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter