Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα και Ρόδο – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Μεσσηνία

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα και Ρόδο – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Μεσσηνία

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες σε Φθιώτιδα και Ρόδο με την νύχτα που πέρασε να είναι αρκετά δύσκολη.

Στο Λογγίτσι Φθιώτιδας, οι πυροσβέστες προσπαθούν από το βράδυ να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν περισσότερα από 25 οχήματα, πάνω από 100 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Αυτή την ώρα, με τις συνεχείς ρίψεις νερού από αεροπλάνα και ελικόπτερα τα επικίνδυνα μέτωπα έχουν περιοριστεί μέσα σε μία χαράδρα.

Αντίθετα, η εικόνα από τη φωτιά στη Ρόδο είναι καλύτερη, με τους πυροσβέστες να παλεύουν με τις συνεχείς πυροσβέστες, λόγω των ισχυρών ανέμων. Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά. Κοντά στο χωριό υπάρχει εστία που δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται πως σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και τη Λιβαδειά.

Μαίνεται η φωτιά και στη Μεσσηνία

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού πάνω από την πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Παράλληλα, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου, μαζί με τα εναέρια μέσα, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter