Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο
φωτο αρχειου

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πολλοί εθελοντές επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που αναζωπυρώθηκε στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, μόλις ένα 24ωρο αφότου είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και είχαν σβήσει τα περισσότερα μέτωπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι επίγειες δυνάμεις έχουν φτάσει στη Θάσο από Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών.

Πηγές του Documento αναφέρουν ότι πρόκειται τουλάχιστον για τρία μέτωπα, το ένα στην κορυφογραμμή προς το χωρίο Θεολόγος, το δεύτερο κοντά στον χώρο των κατασκηνώσεων του χωριού Ποταμιά και το τρίτο προς τον Προφήτη Ηλία.

«Δίνεται ακόμα μία τεράστια μάχη. Υπάρχει δρόμος ακόμα. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», δήλωσε στο kavalanews ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter