Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Μία προσαγωγή

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Μία προσαγωγή
Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, που ξέσπασε σε δασική έκταση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτιά το απόγευμα της Τρίτης παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσής της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου ως ύποπτο για εμπρησμό.

Πρόκειται για άτομο που κατάγεται από την βόρεια Ευρώπη και εντοπίστηκε από την αστυνομία, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό. Στην περιοχή έχει ήδη σταλεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ ώστε να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από παράνομη χωματερή, όπως μετέδωσε το OPEN. Πρόκειται για χωματερή που βρίσκεται δίπλα στον δρόμο και εκεί φορτηγά ρίχνουν μπάζα, ξερά κλαδιά και υπολείμματά από υποδομές.

Νωρίτερα, η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται κοντά στον οικισμό Μύτικα, ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Ψάθα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σπίτι έχει καεί μέχρι στιγμής ενώ οι ισχυροί άνεμοι «σπρώχνουν» το βασικό μέτωπο της φωτιάς προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα στη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

«Εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας, με εντολή να κινηθούν προς την Ψάθα. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με όλες τις δυνάμεις μας», ανέφερε ο κ. Κολοβέντζος.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Για την πορεία της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό αλλά και στα υπόλοιπα ενεργά μέτωπα θα υπάρξει ενημέρωση στις 18:00 από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter