Συνεχίζεται με Τα Αιρετικά την Κυριακή 27 Ιουνίου η μεγάλη προσφορά από το Documento

Συνεχίζεται με Τα Αιρετικά την Κυριακή 27 Ιουνίου η μεγάλη προσφορά από το Documento

Δύο βιβλία στην τιμή του ενός και αυτή την Κυριακή 27 Ιουνίου με το Documento.

Η προσφορά περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία της σειράς «Τα Αιρετικά», διανεμημένα σε δύο πακέτα. Έτσι αναζητείτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει ή έχετε χάσει από τη σειρά.

Στο πρώτο πακέτο περιλαμβάνονται:

Τα Αιρετικά Νο1 – 10+1 ιστορίες (παρα)χάραξης της Ιστορίας
Μια σειρά ζητήματα για το πώς μαθαίνουμε ιστορία στα σχολεία και από τα επίσημα κανάλια παροχής γνώσεων σε αντίστιξη με το τι συνέβη στην πραγματικότητα με βάση τις ιστορικές πηγές. Από τον Μεγαλέξανδρο ως τους μύθους του 1821 (η Αγία Λαύρα και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, το ανύπαρκτο κρυφό σχολειό και ο ανιστόρητος χορός του Ζαλόγγου), από τα «χρυσά» σκάνδαλα με τη βούλα του Περικλέους και του Φειδία ως τους… serial killers του Βυζαντίου
Μαζί:
Τα Αιρετικά Νο10 – 2.500 χρόνια Θερμοπύλες – Σαλαμίνα
Ενας τόμος που θίγει 10+2 ζητήματα ανάμεσα στον μύθο και την ιστορία, πέρα από τις θεωρήσεις για μάχη δύο πολιτισμών, για σύγκρουση του φιλελεύθερου κόσμου και του αυταρχικού, της Δύσης με την Ανατολή, του καλού με το κακό. Είναι όμως έτσι; Στον δέκατο τόμο της σειράς επιχειρείται να χυθεί φως σε σκοτεινές και γκρίζες ζώνες, μεταξύ μύθου και ιστορίας. Δύο Ιρανοί, ένας συγγραφέας και ένας καθηγητής Φιλοσοφίας, γράφουν από τη σκοπιά των «αντιπάλων». Τι συνέβη εκείνο τον χρόνο, πώς το περιγράφει ο Ηρόδοτος, ποιες επιρροές είχε; Τι ρόλο είχαν οι Φοίνικες και πώς λειτούργησε στο θυμικό το «πολιτειακό», η ελευθερία και η δημοκρατία δηλαδή, στη μάχη και στη ναυμαχία; Αλλά πώς έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη τα Μηδικά, πώς έχουν χρησιμοποιηθεί στην πολιτική, στην Ιστορία και την αρχαιολογία, στην τέχνη και στον κινηματογράφο.

Εναλλακτικά, μπορεί να προτιμηθεί από τους αναγνώστες το δεύτερο πακέτο:

Τα Αιρετικά Νο2 – 10+2 σκοτεινές πλευρές του Βυζαντίου
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, ένας χριστιανός που λάτρευε τον Ήλιο και πολυθεϊστές στα λιοντάρια στα χρονια των πρώτων αυτοκρατόρων. Ο Ιουλιανός: ούτε παραβάτης ούτε αποστάτης. Η διαπλοκή της εικονομαχίας και η επιβολή της ορθοδοξίας δια πυρός και σιδήρου. Οι εστεμμένοι serial killers και οι αυγούστες της λαγνείας και του αίματος. Τα βασιλικά ερωτικά τρίγωνα και το στυγνό πολιτικό παιχνίδι. Ο Βίκινγκ βασιλιάς που υπηρέτησε τον βασιλιά των Ρωμαίων και ο Μογγόλος σωτήρας Ταμερλάνος.Η προετοιμασία των Λατίνων για το 1204 και μια άλωση εκ των έσω: όταν τα βρήκε ο Γεννάδιος με τον Πορθητή.
Μαζί:
Τα «Αιρετικά» Νο9 – 10+3 (Απ)όψεις για τους τελευταίους αιώνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Στους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου διερευνάται η αναπόδραστη πορεία της αυτοκρατορίας προς τη μετάλλαξή της σε άλλο κρατικό μόρφωμα: Πώς επήλθε και ποιοι λόγοι επέτρεψαν τη λεηλασία της Κωνσταντινούπολης από μια χούφτα σταυροφόρους. Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν ώστε ο Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος να επανακτήσει την Κωνσταντινούπολη; Ποια χαρακτηριστικά πήρε το κίνημα των ζηλωτών στη Θεσσαλονίκη του 14ου αιώνα; Ρεπορταζιακή παρουσίαση των τελευταίων ημερών της πολιορκίας και της Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς και η Άλωση όπως παρουσιάζεται από την πλευρά των Οθωμανών χρονογράφων και στα σχολικά εγχειρίδια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Μήπως τελικά η Άλωση βοήθησε στην επιβίωση της αυτοκρατορίας και η Τουρκοκρατία είναι απλώς εθνικός μύθος;

Δύο βιβλία στην τιμή του ενός και αυτή την Κυριακή 27 Ιουνίου με το Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter