Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Γάζα – «Ούτε βήμα πίσω» από Νετανιάχου

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Γάζα – «Ούτε βήμα πίσω» από Νετανιάχου

Οι δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να σφυροκοπούν υπόγειες θέσεις της Χαμάς στη Γάζα, πλησιάζοντας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και ανοίγοντας το δρόμο για μία πιθανή χερσαία επέμβαση. Την ίδια ώρα, τρομοκρατημένοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους ώστε να σωθούν από τις επιθέσεις.

Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ έχουν κληθεί και περίπου 9.000 έφεδροι.

Η Χαμάς, παράλληλα, έχει προχωρήσει σε 1.800 ρίψεις ρουκετών, ενώ είναι περισσότερες από 600 οι αεροπορικές επιδρομές από πλευράς Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Τι θα σήμαινε μια χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Η πόλη Λοντ έγινε, για ακόμη μία φορά πεδίο συγκρούσεων, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία. Φωτιές έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ οι σειρήνες κινδύνου δεν σταμάτησαν να ηχούν.

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα, μετά την εντατικοποίηση των πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες.

«Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (..) Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων.

Το Ισραήλ συνεχίζει την πίεση στη Γάζα, με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα. Μεταξύ των στόχων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι το δίκτυο των σηράγγων μέσω των οποίων μετακινούνται στη Λωρίδα της Γάζας οι μαχητές και τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, καθώς επίσης και μια «τρομοκρατική ταξιαρχία» που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Ανησυχώ για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα

«Η βία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εκφράζοντας την ανησυχία της για την «κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα».

Παράλληλα, καταδικάζει «τις αδιάκριτες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ» και συμπληρώνει ότι «οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται και από τις δύο πλευρές».

Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό, στο περιθώριο μιας ημέρας κινητοποιήσεων οργής, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για περίπου 150 τραυματίες.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter