Συνεχίζεται ο «πόλεμος» FIBA-Euroleague – Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» FIBA-Euroleague – Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Νέο «τείχος» φαίνεται να υψώνεται μεταξύ της FIBA και της Euroleague στις διαπραγματεύσεις για συμβιβαστική λύση, σχετικά με τις ημερομηνίες που συμπίπτουν οι αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τα «παράθυρα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ. τους μήνες Νοέμβριο και Φεβρουάριο).

Μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στη Βαρκελώνη οι 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague, μεταξύ των οποίων είναι και οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αποφασίστηκε να πουν «όχι» στην πρόταση της FIBA, η οποία πρότεινε να μεταφερθούν τα παιχνίδια της Euroleague τις συγκεκριμένες εβδομάδες την Τρίτη, προκειμένου να υπάρξει κενό διάστημα μέχρι τις αναμετρήσεις των Εθνικών Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Παρασκευή.

Με την πλευρά των ομάδων να είναι αρνητική, αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και η συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από ομάδες της Euroleague στις Εθνικές τους ομάδες, κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

Η απάντηση της FIBA

Άμεση ήταν η απάντηση της FIBA στην απόφαση των ομάδων της EuroLeague να μην αποδεχτούν την πρότασή της για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέσω ανακοίνωσης της, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ κατηγορεί την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για «επίθεση» στις Εθνικές ομάδες, ενώ υπογραμμίζει ότι οι αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αρχίσουν κανονικά το Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

«Λαμβάνοντας σήμερα την ανακοίνωση της EuroLeague, η FIBA είναι δυσαρεστημένη που η επιτροπή εμπορικών περιουσιακών στοιχείων της EuroLeague αποφάσισε να μην κάνει τις αλλαγές στο πρόγραμμά της για τις δύο αγωνιστικές ημέρες στο καλεντάρι της. Αυτή η μικρή προσαρμογή θα είχε λύσει αυτομάτως τη διαμάχη πάνω στο πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε μετά τη δημοσίευση του προγράμματος της, αγνοώντας τις ημερομηνίες των προκριματικών αγώνων της FIBA για το παγκόσμιο κύπελλο του 2019 που έχουν ανακοινωθεί από το 2015.

Η FIBA δεν πρότεινε μόνο μία λύση που ήταν λογική και πρακτική, αλλά προχώρησε και στα βήματα ώστε να μετακινήσει τους αγώνες της και να διευκολύνει ως προς το να βρεθεί μία λύση.

Η απόφαση της ECA έχει ως αποτέλεσμα μία χρυσή ευκαιρία να χαθεί για να λυθεί το θέμα του προγράμματος με θετικό τρόπο για τους παίκτες, τους συλλόγους, τις εθνικές ομάδες και φυσικά τους φιλάθλους. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει ότι η επιτροπή εμπορικών περιουσιακών στοιχείων της EuroLeague επικεντρώνεται στα συμφέροντα ενός μικρού γκρουπ ομάδων, παραμελεί την ευρύτερη μπασκετική οικογένεια και την εξέλιξη του αθλήματος στην Ευρώπη και επιτίθεται στις εθνικές ομάδες.

Τα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 θα αρχίσουν κανονικά το Νοέμβριο σε όλη την Υφήλιο».

Βασιλειάδης: «Μεγάλο λάθος της Euroleague»

Για μεγάλο λάθος της Euroleague έκανε λόγο o Γιώργος Βασιλειάδης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. O υφυπουργός Αθλητισμού πήρε θέση μετά την αρνητική απάντηση των ομάδων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην πρόταση της FIBA για τα «παράθυρα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπογραμμίζοντας σε «τιτίβισμά» του: «Η πρόταση της FIBA ήταν καλή. Μεγάλο λάθος της EuroLeague. Πρέπει να δοθούν “παράθυρα”. Το χρειάζονται Εθνικές Ομάδες και κόσμος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter