Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή – Οι καταθέσεις

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή – Οι καταθέσεις

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, για “συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Kαταθέτοντας σήμερα ο βιολόγος κ. Φίτσιαλος υποστήριξε κατηγορηματικα΄:

*”Το δείγμα είναι κακής ποιότητας και μικρής ποσότητας. Αυτές είναι οι θέσεις της επιστημονικής κοινότητας. Το διεθνές ινστιτ. Λωζάννης έβγαλε το ίδιο συμπέρασμα».

«Η Μεθενίτη ( η επικεφαλής της της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ) δεν ακολούθησε τα πρότυπα του εργαστηρίου της, διαφωνεί και με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και με το ίδιο της το εργαστήριο. Έκανε το κόλπο του «Τεξανού σκοπευτή”, πρώτα πυροβολεί και μετά σημειώνει τον στόχο», είπε ενδεικτικά ο μάρτυρας, επισημαίνοντας :

“Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους δικαστές. Να μη τυχόν θεωρηθεί αυτή η πρακτική ορθή. Σε κανένα σύγχρονο Δυτικό κράτος δεν λειτουργεί έτσι” .

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ενημέρωση από τον λογαριασμό στο Twitter The Case, η βιολόγος μάρτυρας κ. Φύτρου έκανε λόγο για αναξιοπιστία της μεθόδου και επισφαλή συμπεράσματα. «Το μείγμα γενετικού υλικού είναι ακόμα πιο αναξιόπιστο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ταύτιση».

Ανέφερε δε ως παράδειγμα : «Αν έχεις Α, δεν λέει κάτι γιατί το 25% του πληθυσμού έχει Α. Είναι όμως μια καλή μέθοδος να αποκλείσεις όποιον έχει Β. Και το DNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος αποκλεισμού, όχι ταυτοποίησης υπόπτων».

Ακολούθησε η εξέταση καθηγήτριας της Ηριάννας, που την χαρακτήρισε «υποδειγματική φοιτήτρια» με «δυνατό μυαλό με βαθιά αγάπη για την επιστήμη και τη γλώσσα. Πάντα συνεπής, γι’ αυτό και αρίστευσε. Σεμνή, μετρημένη, με πνεύμα συνεργασίας».

Μάρτυρας φίλη και συμφοιτήτρια της Ηριάννας ανέφερε στη συνέχεια πως δεν διέκρινε ποτέ ότι η κοπέλα ήθελα να κρύψει κάτι. Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση απάντησε : «Μου φαίνεται εξωφρενική».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις δύο βιολόγων που έχουν κληθεί από την υπεράσπιση σχετικά με το αμφιλεγόμενο DNA.

Δύο νέα αδιαμφισβήτητα στοιχεία δείχνουν τον δρόμο της καθαρής απαλλάγής τους από τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν και τους οδήγησαν και τους δύο στη φυλακή.

Όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί συνδέοντας τους με την Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με ευρήματα όπλα και σφαίρες διαφόρων τύπων που είχαν βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τα οποία όμως δεν μπορεί να συνδέονται με την εν λόγω Οργάνωση, καθώς μέσα στη σακούλα με τις σφαίρες βρέθηκαν και μια σειρά από θρησκευτικά σύμβολα. τα οποία όμως δεν έλαβε υπόψη του στο Δικαστήριο του πρώτου βαθμού, ώστε να προβεί και στις ανάλογες εκτιμήσεις.

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους, ενώ παράλληλα πολλοί νομικοί έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα εργαστηριακά στοιχεία βάση των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδο τους από την φυλακή.

Από νωρίς το πρωί φίλοι, συγγενείς των δύο κατηγορουμένων και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο έξω από το Εφετείο Αθηνών με πανό και κείμενα συμπαράστασης.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Π. ο οποίος είχε ξεκινήσει να καταθέτει στις 21 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της δίκης των δύο κατηγορουμένων.

Δείτε επίσης: «Η παράλογη ιστορία της Ηριάννας» – Ένα βίντεο από τους φίλους της

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter