Συνεχίζεται στην Λακωνία το Orange Festival

Συνεχίζεται στην Λακωνία το Orange Festival

Εάν βρεθείτε στην Πελοπόννησο για διακοπές ή εάν είστε από τους τυχερούς που κατοικείτε στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης, τότε μη παραλείψετε να συμμετάσχετε μαζί με τα παιδιά σας σε μία από τις εκδηλώσεις του Orange Festival!

Πλούσιες εκδηλώσεις, πολλές αθλοπαιδιές αλλά και σεμινάρια και εργαστήρια λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες και έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Σπάρτης, του Γυθείου και σίγουρα θα καλύψουν κάποια από τα ενδιαφέροντα της οικογένειά σας. Κοινός άξονας όλων των δράσεων είναι η υγεία, η εκπαιδευτική ψυχαγωγία, η διασκέδαση και βέβαια …το πορτοκάλι! Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Φέτος για πρώτη φορά πολλές από τις δράσεις πραγματοποιούνται στην «Orangeland». Η Orangeland είναι το πρώτο θεματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πάρκο της Ελλάδας το οποίο περιλαμβάνει μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής χυμού. Αυτό από μόνο του μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερο αλλά το γεγονός ότι είναι κατάλληλο για επισκέψεις και περιήγηση-ακόμη και παιδιών- το κάνει να ξεχωρίζει. Ήδη πολλά είναι τα σχολεία που έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο και έχουν δει από κοντά την όλη διαδικασία παραγωγής χυμού αλλά και τον υδροβιότοπο και τον ζωολογικό κήπο που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις της Orangeland .

Ας επιστρέψουμε όμως στο Φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έξι δράσεις που έχουν λάβει μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Ιουνίου τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα βιωματικό παραμύθι σε συνεργασία με το κέντρο αγωγής παιδιού «Εξέλιξη». Το Πάρκο της Ευαγγελίστριας με τα μεγάλα σκιερά του δέντρα προφύλαξαν τα παιδιά από τον καύσωνα και οι χυμοί πορτοκαλιού τους δρόσισαν στο μέγιστο. Η θεματολογία κινήθηκε γύρω από το πορτοκάλι και μέσα από το συγκεκριμένο παραμύθι/σεμινάριο τα παιδιά κατανόησαν πολλά πράγματα για τον καρπό αλλά και την διαδικασία χυμοποίησής του. Η πληροφορία ότι την φλούδα που εξάγεται από τον καρπό δεν πετιέται αλλά γίνεται ζωοτροφή ήταν κάτι που κέντρισε όχι μόνο το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των καθηγητριών.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά δράση του Orange Festival 2017, ο αγώνας μπάσκετ 3×3 εντός της Orangeland, στις εγκαταστάσεις του ελικοδρομίου, με τα παιδιά του Basket Camp “Sparta 2017”. Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και τον καυτό ήλιο τα παιδιά ανέδειξαν το ταλέντο τους σε έναν πολύ πρωτότυπο χώρο και γήπεδο μπάσκετ, μένοντας ενθουσιασμένα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιήγηση στον υδροβιότοπο και τον ζωολογικό κήπο και έγινε ενημέρωση για το project της Orangeland αλλά και για την διαδικασία της χυμοποίησης.

Στα προσεχώς, θα γίνουν μαθήματα φωτογραφίας σε παιδιά δημοτικού, καθαρισμός παραλίας, προβολές ταινιών, αγώνας δρόμου, μπάσκετ, κολύμβησης, στίβου, μουσικές εκδηλώσεις, παράσταση καραγκιόζη, ομιλίες από ειδικούς για τα οφέλη του πορτοκαλιού και πολλά άλλα. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ: www.documentonews.gr/article/to-orange-festival-2017-shkwnei-aylaia-apo-tis-16-ioynioy

Το φεστιβάλ εκτός από τον επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που έχει, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τον γόνιμο τόπο, το κλίμα, και την φυσική ομορφιά της Λακωνίας ενεργοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες, τους μαθητές, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί. Ήδη η τοπική κοινωνία και οι επισκέπτες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα και μέσω του φεστιβάλ έχουν λάβει ενημέρωση για το φιλόδοξο πλάνο της Orangeland.

Το ρεπορτάζ που είχε κάνει το Documento για την Orangeland: https://www.documentonews.gr/article/ta-paidia-ftiaxnoyn-to-diko-toys-xymo-portokalioy

Το Documento είναι χορηγός επικοινωνίας του Orange Festival. Ευχαριστούμε το AKTAION RESORT για την εξαιρετική φιλοξενία κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter