Συνεχίζεται το κομφούζιο με τον διορισμό Ζαρούλια στη Βουλή

Συνεχίζεται το κομφούζιο με τον διορισμό Ζαρούλια στη Βουλή

Με καταγγελίες περί πλαστογραφίας για την τοποθέτηση του μετακλητού που αντικατέστησε η Ελένη Ζαρούλια στη Βουλή απαντά σε ανακοίνωσή του ο κατηγορούμενος γραμματέας της εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως όλα έγιναν εν αγνοία του Κώστα Τασούλα. Παράλληλα, κύκλοι του προέδρου της Βουλής -μιλώντας στο documentonews.gr– καταρρίπτουν τις αιτιάσεις Μιχαλολιάκου

«Για ένα και πλέον χρόνο η Χρυσή Αυγή είχε μετακλητό υπάλληλο στην Βουλή, ο οποίος πληρωνόταν από το Ελληνικό κράτος και μάλιστα ελάμβανε μηνιαίως και υπερωρίες με πλαστογραφημένη πάλι την υπογραφή μου. Τονίζεται επίσης ότι κανένα από όλα αυτά τα έγγραφα με την πλαστή υπογραφή μου δεν φέρει την σφραγίδα του κόμματος Χρυσή Αυγή, όπως προβλέπεται και όμως έγινε δεκτό…» ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ο Μιχαλολιάκος για τον διορισμό του Παντελεήμονα Βάγου στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2019.

Χαρακτηρίζει το εν λόγω πρόσωπο «παντελώς άγνωστο» σε αυτόν και δηλώνει με βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος της Βουλής «αγνοούσε την παρανομία». Επιπλέον, πετά το μπαλάκι της ευθύνης σε συνεργάτη του ευρωβουλευτή, Αθανάσιου Κωνσταντίνου, ο οποίος εκλέχθηκε με την Χρυσή Αυγή και αποχώρησε από το μόρφωμα μαζί με τον Γιάννη Λαγό. Συγκεκριμένα, ο Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται: «Η κατάθεση των εγγράφων διορισμού του με πλαστογραφημένη την υπογραφή μου και η κατάθεση κάθε μήνα υπερωριών για το εν λόγω άτομο, γινότανε για έναν ολόκληρο χρόνο από έμμισθο συνεργάτη του Ευρωβουλευτή Αθάνασιου Κωνσταντίνου. Για όλα αυτά βεβαίως τις επόμενες ημέρες θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη».

Τι απαντούν κύκλοι του ΠτΒ

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Κώστα Τασούλα, ο Μιχαλολιάκος, τον περασμένο Αύγουστο, απέστειλε γράμμα στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να λυθεί η υπαλληλική σχέση με τον Π. Βάγο και να μπορέσει να διοριστεί στη θέση του η Ελ. Ζαρούλια. «Τότε, καμία κατηγορία περί πλαστογραφίας δεν διατυπώθηκε» τονίζουν οι συγκεκριμένες πηγές και επισημαίνουν ότι ο πρώην μετακλητός είχε εξουσιοδοτηθεί από τον γραμματέα του μορφώματος για να παρέχει υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης. Αφηγούνται δε ότι στις 15/9/2020 ο Μιχαλολιάκος απέστειλε αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής προκειμένου να διοριστεί η σύζυγός του χωρίς και πάλι να γίνεται καμία αναφορά στο αδίκημα της πλαστογραφίας.

Όσον αφορά την επιλογή του κατηγορούμενου γραμματέα της Χρυσής Αυγής να εξαιρέσει από το κάδρο της κριτικής τον Κ. Τασούλα, οι ίδιες πηγές δήλωσαν πως αδυνατούν να εντοπίσουν τα κίνητρά του και ξεκαθαρίζουν πως ο Μιχαλολιάκος ψεύδεται στην ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι δεν του παραχωρήθηκε γραφείο στη Βουλή επειδή «δεν υπάρχει χώρος». «Δεν δικαιούται κανένα γραφείο και υπάρχει σχετική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Βουλής για αντίστοιχο αίτημα πρώην προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας», είναι η απάντηση των πηγών.  

Υπενθυμίζεται ότι σάλο προκάλεσε την προηγούμενη Παρασκευή ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για την ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Παρά τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κ. Τασούλας δεν πήρε πίσω τον διορισμό και απλά πάγωσε την έκδοση πράξης ανάθεσης καθηκόντων για την σύζυγο του Μιχαλολιάκου.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter