Συνεχίζεται το παζάρι με τους θεσμούς για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη

Συνεχίζεται το παζάρι με τους θεσμούς για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη

Έτοιμοι προς αναχώρηση οι εκπρόσωποι των θεσμών την Παρασκευή μετά την πρωϊνή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με το οικονομικό επιτελείο. Η επικοινωνία και η αλληλογραφία αναμένεται να συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου που οι θεσμοί πρόκειται να συντάξουν την έκθεσή τους για την μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ως υπ’ αριθμόν ένα ανοικτό ζήτημα παραμένει η αντιακτάσταση του νόμου Κατσέλη, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του documentonews.gr, ούτε χθες το βράδυ υπήρξε συμφωνία. Οι θεσμοί περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία από την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την μείωση των ορίων (προστασίας).

«Πρόκειται για λεπτομέρειες που θέλουν δουλειά, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», ανέφερε πηγή αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης των δύο πλευρών. Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς προςεφορία δεν αποτελεί θέμα συζήτησης, αλλά στην παρούσα φάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις επόμενες μέρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένει τα συνολικά στοιχεία για το ύψος των οφειλών του 2018 πριν προχωρήσει στη νέα ρύθμιση.

Τέλος από το ΥΠΟΙΚ εμφανίζονται καθησυχαστικοί από επικείμενες δικαστικές αποφάσεις για επαναφορά μισθών και δώρων . Όπως είπαν, δεν ξέρουμε πόσο είναι το κόστος, εξαρτάται από την κάθε απόφαση, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν είναι κάτι που θα ανακύψει τους επόμενους μήνες, είναι κάτι που θα τραβήξει για πάρα πολλά χρόνια.

Είπαν δε, ότι ανάλογα με τις αποφάσεις, θα υπάρξει, ενδεχομένως, διαφορετική αντιμετώπιση, σε συνάρτηση με το εάν πρόκειται για εφάπαξ ή μόνιμες επιβαρύνσεις για μικρά ή μεγάλα ποσά. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter