Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς

Σε σκοτσέζικο ντους έχει μετατραπεί για μία ακόμη φορά η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές με τις αρνητικές και τις θετικές ειδήσεις από το Χίλτον να διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμό πολυβόλου. Τι έγινε χθες Δευτέρα και τι λένε στο Μαξίμου για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Χθες αργά το βράδυ, μετά τον «βομβαρδισμό» των δημοσιευμάτων για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση το τέταρτο τρίμηνο του 2016, κυβερνητικό στέλεχος, εξερχόμενο των διαπραγματεύσεων δήλωσε πως πίσω από τις κλειστές πόρτες καταγράφηκε πρόοδος αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «είδαμε τους αριθμούς, είτε στα δημοσιονομικά είτε στις συντάξεις- πόσο πληρώνει το κράτος- και στα φορολογικά- πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Αλλάζουν λίγο οι αριθμοί, γίνονται συγκλίσεις, οπότε αυτό είναι καλό».

Το ίδιος στέλεχος επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκαν και τα θετικά μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση και ότι οι θεσμοί επιζητούν τα μέτρα αυτά να έχουν μεγαλύτερη αναπτυξιακή χροιά, ενώ η κυβέρνηση περισσότερο κοινωνική ενώ για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, είπε ότι οι δύο πλευρές είναι πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία.

Στο διά ταύτα οι επικεφαλείς των θεσμών παραμένουν για μία ακόμη ημέρα σήμερα στην Αθήνα όπου στις 15:00 θα έχουν νέες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ όσον αφορά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες σημείωσαν χθες ότι είναι προσωρινά και όχι τελικά και ότι δεν επηρεάζουν τη διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα στέλεχος του Μαξίμου, σε ερώτηση του Documentonews.gr αν για μία ακόμη φορά θα επιδιωχθεί πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες και αν ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για τον σκοπό αυτό διμερείς συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες απάντησε με νόημα πως «Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο αλλά το λογικό είναι να υπάρξει κάτι». «Σε κάθε περίπτωση» κατέληξε, «οι συζητήσεις συνεχίζονται και αυτό δείχνει την αμοιβαία θέληση για την επίτευξη συμφωνίας».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter