Συνεχίζονται οι ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες, παρά τις μεγαλοστομίες Γεωργιάδη

Συνεχίζονται οι ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες, παρά τις μεγαλοστομίες Γεωργιάδη

Συνεχείς οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη περί του αντιθέτου και τις δηλώσεις του ότι «δεν νοούνται ενοχλήσεις, σε τέτοια περίοδο, για χρέη» καταγγέλλουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών (ΠΟΜΕΚ) και στην «Ένωση Καταναλωτών – Η ποιότητα της ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), δεκάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακόμη και αυτές τις μέρες, εισπρακτικές εταιρίες συνεχίζουν να ενοχλούν πολίτες ζητώντας τους να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, ΔΕΗ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.ά. υπηρεσίες, ακόμη και για χρέη τα οποία έχουν ρυθμιστεί δικαστικά και όπως λένε οι πολίτες πληρώνονται.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία πολίτη στις 23 Μαρτίου ο οποίος αναφέρει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από εισπρακτική εταιρία σε ώρα μάλιστα κοινής ησυχίας για να ενημερωθεί για κοινόχρηστα τα οποία οφείλει. Ο ίδιος ανέφερε ότι τους έχει εξηγήσει ότι δίνει αγώνα επιβίωσης, καθότι άνεργος και οι συγκεκριμένες εταιρίες συνεχίζουν να τον ενοχλούν συνεχώς”.

Κάποιος άλλος κατήγγειλε ότι δέχεται καθημερινά τηλεφωνική κλήση από δικηγορικό γραφείο για ληξιπρόθεσμη οφειλή, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπάλληλος προέβη σε αναλυτική αναφορά του ύψους της οφειλής σε τρίτο πρόσωπο που απάντησε το τηλέφωνο, χωρίς να ρωτήσει με ποιόν μιλούσε, ενώ σταδιακά ο τρόπος του γινόταν προσβλητικός. Άλλος πολίτης τέλος, κατήγγειλε ότι εταιρία τον ενοχλεί για οφειλές του πατέρα του και μάλιστα για χρέη που έχουν ρυθμιστεί και πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα, πιέζοντας να καταβληθεί η δόση του Απριλίου νωρίτερα μην τυχόν και χαθεί λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ενώσεις Καταναλωτών ζητούν εκ νέου την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει στην απόλυτη απαγόρευση οχλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρίες και να επιβάλει παραδειγματικά διοικητικές κυρώσεις σε όποια εταιρία δεν συμμορφωθεί, ενώ σημειώνουν ότι τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνουν παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα για την προστασία της κύριας κατοικίας. Παράλληλα, όπως λένε οι Ενώσεις, ασάφεια υπάρχει ως προς το ποιοι δικαιούνται τελικά την αναστολή των δόσεων των οφειλών τους, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βρίσκονται ακόμα σε στάση αναμονής και σε κατάσταση αβεβαιότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter