Συνεχίζονται οι έρευνες στη Λέρο μετά την «εξαφάνιση» βαρύ οπλισμού – Ποια είναι τα σενάρια

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Λέρο μετά την «εξαφάνιση» βαρύ οπλισμού – Ποια είναι τα σενάρια

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των πυρομαχικών από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Έπειτα από καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε πως λείπουν αρκετά πυρομαχικά μεταξύ άλλων δύο φορητά αντιαρματικά όπλα, οπλοβομβίδες, 22 χειροβομβίδες, νάρκες, σφαίρες, βραδύκαυστο φιτίλι, αλλά και καύσιμα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ, η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από την πλήρη καταμέτρηση του υλικού για την παράδοση παραλαβή στο νέο υπεύθυνο της αποθήκης.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του υλικού συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η οποία έχει καταφθάσει από χθες, Τρίτη στο νησί μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ καθώς όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά.

Οι συγκεκριμένες αποθήκες οπλισμού διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και κάμερες, ενώ στις πόρτες και τα παράθυρα που ελέγχθησαν δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης. Για το λόγο αυτό γίνεται έλεγχος σε όλα τα πλοία, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαχειριστικού λάθους.

Ένα ακόμα σενάριο που ερευνάτε είναι αυτό του να υπήρχε συνεργασία εκ τον έσω. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό με κλοπή οπλισμού είχε σημειωθεί το 2002 στις αποθήκες του Στρατού στην Κω όπου είχαν χαθεί οπλοπολυβόλα, πιστόλια και τυφέκια. Ωστόσο, ο οπλισμός δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter