Κινητοποιήσεις μαθητών για τα κολέγια: «Η εκπαίδευση δεν είναι μπίζνα»

Κινητοποιήσεις μαθητών για τα κολέγια: «Η εκπαίδευση δεν είναι μπίζνα»

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών Λυκείων ενάντια στο νέο νόμο που εξισώνει τους τίτλους σπουδών με τα πτυχία των πανεπιστημίων ζητώντας όμως παράλληλα να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τα κτιριακά προβλήματα.

Σήμερα οι μαθητές Λυκείων Δυτικών προαστίων από το Αιγάλεω το Χαϊδάρι και το Περιστέρι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταθέτοντας τα αιτήματα τους με βασικότερο να μην εφαρμοστεί η οδηγία εξίσωσης των πτυχίων των ΑΕΙ -Κολεγίων

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει και λύκεια από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας με τα ίδια αιτήματαΤα παιδιά πραγματοποίησαν διαδήλωση στους δρόμους της περιοχής με βασικό σύνθημα «Η εκπαίδευση δεν είναι μπίζνα».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τέσσερα Λύκεια της περιοχής του Γαλατσίου εκ τω οποίων το ένα είναι σε κατάληψη εδώ και δυο εβδομάδες με αίτημα να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις καθηγητών .

«Έχουμε όλοι κοινή άποψη είμαστε κατά του νόμου τον οποίο διαβάσαμε μπροστά σε όλα τα παιδιά ώστε να ξέρουν γιατί κάνουμε κατάληψη» λέει μαθήτρια Λυκείου του Γαλατσίου στο documentonews. Οι μαθητές έχουν την στήριξη τόσο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όσο και μερίδας καθηγητών .

Μιλώντας στο documentonews μαθητές Λυκείων του Χαϊδαρίου εξηγούν ότι η νέα διάταξη που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτό των ΑΕΙ βάζει εμπόδια στα όνειρα για τις σπουδές τους.

Οι μαθητές σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter