Συνεχίζονται οι παραστάσεις Μητσοτάκη – Γκουαϊδό, τώρα και με ανοικτές ημερομηνίες

Συνεχίζονται οι παραστάσεις Μητσοτάκη – Γκουαϊδό, τώρα και με ανοικτές ημερομηνίες

Την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ως «μεταβατικό» πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, αποτυχημένο πραξικοπηματία και αμερικανοκίνητο δημαγωγό, ανίκανο να ανατρέψει το νόμιμο καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, παρά τη βοήθεια των ΗΠΑ και την λαϊκή δυσαρέσκεια για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Τώρα έγινε γνωστό ότι ο Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Ο 35χρονος πολιτικός «απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Οι συνθήκες όμως δεν λένε να το επιτρέψουν, ούτε να ωριμάσουν. Οι εντυπωσιοθηρικές παραστάσεις Μητσοτάκη – Γκουαϊδό συνεχίζονται, πλέον και με ανοικτές ημερομηνίες.

Μπορεί όμως το ανέβασμά τους να αργήσει πολύ. Οι εκκλήσεις του Γουαιδό προς τον στρατό της Βενεζουέλας να κάνει πραξικόπημα κατέληξαν στο κίνημα – φιάσκο της 30ης Απριλίου, ενώ οι εκκλήσεις του προς το λαό να διαδηλώνει κάθε μέρα και να κάνει γενική απεργία δεν φτάνουν στα αυτιά των απελπισμένων που κυνηγάνε την επιβίωση στην μετά τον Ούγκο Τσάβες μισοδιαλυμένη Βενεζουέλα.

Ακόμη και η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει λάβει αποστάσεις από τον Γουαιδό, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθεστωτικό μηχανισμό του Μαδούρο στις ένοπλες δυνάμεις, τη διοίκηση και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Διαβάστε επίσης: Βενεζουέλα: Κατηγορίες για κατάχρηση χρημάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά συνεργατών του Γκουαϊδό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter