Συνεχίζονται τα fake news από τον Άδωνη… και έπιασε τις σημαίες!

Συνεχίζονται τα fake news από τον Άδωνη… και έπιασε τις σημαίες!

Γελοιότητες που σίγουρα δεν αρμόζουν σε κορυφαίο υπουργό μιας κυβέρνησης χρησιμοποιεί ο Άδωνης για να αναδείξει… τις επιτυχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter παρουσιάζει δύο φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη.

Από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έδρα του ΟΗΕ με τον Ταγίπ Ενρτογάν όπου εμφανίζονται πίσω η ελληνική και η τουρκική σημαία.

Και από συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη (Σεπτέμβριος 2016) όπου εμφανίζονται δύο τουρκικές σημαίες πίσω και μικρή ελληνική (μαζί με την τουρκική) στο τραπεζάκι.

Τότε, στις αντιδράσεις της φωτογραφίας με τις δύο τουρκικές σημαίες, διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απαντούσαν ότι προβλέπεται από τους κανόνες Εθιμοτυπίας να υπάρχουν δύο σημαίες στις περιπτώσεις που συναντάται αρχηγός κράτους (όπως είναι ο κ. Ερντογάν) με πρωθυπουργό (εν προκειμένω τον κ. Τσίπρα).

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι οι Τούρκοι βάζουν πάντα δύο τουρκικές σημαίες όταν ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται κάποιον ξένο ηγέτη στο χώρο που βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι συνομιλίες Ερντογάν-Τσίπρα έγιναν στο ξενοδοχείο του προέδρου της Τουρκίας.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης επαναφέρει σήμερα το θέμα με δύο φωτογραφίες που από εθιμοτυπική άποψη δεν είναι ίδιες. Γράφει λοιπόν:

«Η 1η φωτό από την χθεσινή συνάντηση ⁦@kmitsotakis  με τον Ερντογάν. Η 2η από την αντίστοιχη παλαιότερη με ⁦ @atsipras ⁩ μία εικόνα χίλιες λέξεις…. υγ. Ακομη θυμάμαι τους Συριζαίους «να εξηγούν» τότε γιατί υπήρχαν μόνον Τουρκικές σημαίες και ότι το πρωτόκολλο κλπ…»

Αντίστοιχη φωτογραφία με τον ίδιο χώρο που συναντήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, με σημαία ελληνική και τουρκική υπάρχουν στα διεθνή πρακτορεία (που προφανώς δεν βρήκε ο Άδωνης Γεωργιάδης). Η συνάντηση είχε γίνει στον ίδιο χώρο με αυτή των Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 25 Σεπτεμβρίου 2018:

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και φωτογραφίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε υποδοχή πρωθυπουργών άλλων κρατών αλλά στο δικό του χώρο με δύο τουρκικές σημαίες πίσω του:

Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς σε φωτογραφία με τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Για τον κύριο Γεωργιάδη ωστόσο αυτά είναι μικρά γράμματα, αρκεί να προκαλέσει εντυπώσεις…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter