Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Νέο συλλαλητήριο για το αντι- εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Νέο συλλαλητήριο για το αντι- εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση θα συνεχίσουν σήμερα Πέμπτη τη διαμαρτυρία τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ενάντια στο αντι- εκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, χθες και σήμερα, με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.

Καθώς η ψηφοφορία του νομοσχεδίου προγραμματίστηκε για σήμερα το μεσημέρι, οι ομοσπονδίες κήρυξαν την Πέμπτη 11 Ιουνίου, 3ωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τα μαζικά συλλαλητήρια, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου αγνοώντας δεκάδες εκπαιδευτικούς που ζητούν την απόσυρση του αντι-εκπαιδευτικό νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι δεκάδες εκπαιδευτικοί  συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και ζητούν να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Χθες, Τετάρτη, δυναμικές ήταν και πάλι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι από το πρωί είχαν βγει και πάλι στους δρόμους με σύνθημα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά». Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ έξω από τη Βουή, με τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες δίνοντας εκ νέου ραντεβού για σήμερα. 





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter