Συνεχίζουν να πλουτίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές με το ρωσικό πετρέλαιο- Αύξηση 13% στην μεταφορά του μετά τον πόλεμο

Συνεχίζουν να πλουτίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές με το ρωσικό πετρέλαιο- Αύξηση 13% στην μεταφορά του μετά τον πόλεμο

Από την μία καταδικάζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και από την άλλη συνεχίζουν να κάνουν «χρυσές» δουλειές οι Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι πρώτοι και καλύτεροι στέλνουν τα δεξαμενόπλοιά τους στη Ρωσία προκειμένου να εφοδιαστούν –το καθένα– με δεκάδες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο οικονομικός αναλυτής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Ρόμπιν Μπρουκς, το ποσοστό συμμετοχής των τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία ανήλθε έχει αυξηθεί στο 52% επί του συνόλου, από το 39% που ήταν πριν τον πόλεμο.

«Παρακάτω οι χώρες, τα πετρελαιοφόρα των οποίων φεύγουν από τη Ρωσία σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι στιγμής το 2022. Η ζωντανή παρακολούθηση της κυκλοφορίας των δεξαμενόπλοιων δείχνει ότι το μερίδιο των ελληνικών πλοίων ΑΥΞΗΘΗΚΕ από 39% της συνολικής κυκλοφορίας δεξαμενόπλοιων πριν από τον πόλεμο, σε 52% από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρόμπιν Μπρουκς.

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το Documento, πρώτος σε αριθμό δεξαμενόπλοιων συμφερόντων του που φορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο εν μέσω πολέμου εμφανίζεται ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου με τη ναυτιλιακή εταιρεία TMS Tankers LTD του ομίλου Cardiff.

Διαβάστε επίσης

Τα τάνκερ που μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter