Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Το βράδυ η απόφαση

Συνήγοροι Κώστα Βαξεβάνη: Δεν υπάρχει τίποτα το ψευδές σε ό,τι έγραψε – Δεν συκοφάντησε τη σύζυγο Στουρνάρα

Το  βράδυ αναμένεται η απόφαση στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με τη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, με τον εισαγγελέα της έδρας να έχει εισηγηθεί την μετατροπή της κατηγορίας από συκοφαντική, σε απλή δυσφήμιση δια του Τύπου, με το σκεπτικό ότι ο δημοσιογράφος είχε την πεποίθηση ότι αυτό που έγραψε ήταν αληθές .

Βασικός άξονας της εισαγγελικής εισήγησης, πάνω στον οποίο κινήθηκε ο εισαγγελέας για να μην ζητήσει την πλήρη απαλλαγή του δημοσιογράφου, είναι το γεγονός, όπως ισχυρίστηκε, ότι "η νομιμότητα της επίμαχης σύμβασης μεταξύ της εταιρείας της κας Στουρνάρα και του ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνάται ήδη και είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης".

Οπότε, κατά τον εισαγγελέα "δεν μπορεί να συναχθεί με βεβαιότητα το αληθές ή το ψευδές αυτού που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι παρανόμως δηλαδή διενεργήθηκε η καμπάνια (για τον ...κολλητικό καρκίνο) και ανατέθηκε στην εταιρεία της μηνύτριας".

Όσο για την δημοσιογραφική κρίση, αναφορικά με όσα τερατώδη αποκαλύπτονταν στο επίμαχο ρεπορτάζ για τα " έργα και τις ημέρες" του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κος εισαγγελέας, τασσόμενος απόλυτα με τις δικαστικές ενώσεις που τον τελευταίο καιρό με πύρρειες ανακοινώσεις τους αποκηρύττουν μετά βδελυγμίας την οποιαδήποτε κριτική στις δικαστικές αποφάσεις αλλά και σε συμπεριφορές δικαστών, υποστήριξε ότι "υποκαθιστά την δικαστική εξουσία".

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΟΡΕΥΣΗ

Υποστήριξε ειδικότερα στην αγόρευση του ο εισαγγελέας :

Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο κατηγορούμενος στις 26 Μαΐου 2016 στο Hot Doc ανήρτησε φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε "στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα ". Προκύπτει σαφώς ότι το επίδικο δημοσίευμα αφορά αποκλειστικά και μόνο την αρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ να ασχοληθεί με τον καρκίνο που δεν υπάγεται στα λοιμώδη νοσήματα και να αναθέσει στη συνέχεια την καμπάνια στην εταιρεία της μηνύτριας.

Αποδείχτηκαν τα εξής :

Η επίμαχη σύμβαση ελέγχθηκε και από την ανάγνωση του πορίσματος των επιθεωρητών προκύπτει ότι στα πλαίσια του γενικότερου έλεγχου ερεύνησαν και το ζήτημα που αφορά την παρούσα δίκη το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλαδή είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει τέτοια καμπάνια σχετικά με τον καρκίνο και την ανάθεση αυτής στην εταιρείας της ενάγουσας.

Οι επιθεωρητές δεν λαμβάνουν σαφή θέση σχετικά με το ζήτημα αυτό, τη νομιμότητα δηλαδή της διενέργειας αυτής της καμπάνιας.

Η νομιμότητα της σύμβασης αυτής,  αλλά και των σχετικών δημοσιευμάτων που έλαβαν χώρα,  διερευνάται ήδη και είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν μπορεί να συναχθεί με βεβαιότητα το αληθές ή το ψευδές αυτού που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ότι παρανόμως δηλαδή διενεργήθηκε η καμπάνια και ανατέθηκε στην εταιρεία της μηνύτριας.

Και αν είχαν επισυναφθεί όλα τα έγγραφα εκείνης της δικογραφίας δεν θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα .

Δημιουργούνται συνεπώς αμφιβολίες για το ζήτημα του ψευδούς ή αληθούς γεγονότος το οποίο ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ο οποίος στηρίχτηκε κυρίως στο πόρισμα των ελεγκτών.

Δεν αποδείχτηκε το ψευδές του γεγονότος που ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση.

Ο κατηγορούμενος προβάλλει το δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ισχυρισμός αβάσιμος και άρα απορριπτέος.

Δεν μπορεί να προβάλλει περιστατικά που είναι δεκτικά απόδειξης .

Προκύπτει σκοπός εξύβρισης της εγκαλούσας, η δημοσίευση των φωτογραφιών της με τον σύζυγό της δεν ήταν για ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού ...

Ουσιαστικά υποκαθιστά την δικαστική εξουσία στην κρίση του περί αν έχει διαπραχθεί αξιόποινη πράξη και ποιος είναι ο δράστης αυτής της πράξης.

Να κηρυχτεί ένοχος για απλή δυσφήμιση δια του Τύπου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι πολικής αγωγής υποστήριξαν :

Σπύρος Μουζακίτης :

*Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είπε ποτέ ότι ο καρκίνος είναι μεταδοτικό νόσημα, είναι ιός.

*Έβαλε δύο ανθρώπους φωτογραφία και την λεζάντα, που είναι σαν να λέει ότι από τη μια μεριά έχουμε τους φυσικούς αυτουργούς που προέβησαν σε απιστία "βαφτίζοντας τον καρκίνο κολλητικό" για να κάνουν την ανάθεση και από την άλλη τους ηθικούς αυτουργούς που τους εμφανίζει ότι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια για να βγάλουν εκατομμύρια.

*Φανταστείτε το όφελος του από τους πολίτες που όταν βλέπουν κάτι τέτοιο αγοράζουν το έντυπο .

*Την καλόπιστη κριτική την θέλει όλος ο κόσμος, αλλά άλλο αυτό και άλλο η συκοφαντία και το ψεύδος. Είναι κακουργηματικό....

*Σχολιάζοντας την χθεσινή κατάθεση του Παύλου Πολάκη, είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρώην δικαστής: Ακούσατε χθες το θράσος, "εντάξει εξουσία είμαστε".  Ακούσατε τα πάντα "πριν από εμάς όλοι ήταν απατεώνες και διεφθαρμένοι". Δεν λέει το πόρισμα ότι κάποιος βάφτισε τον καρκίνο κολλητικό. Δεν λέει ότι η κα Στουρνάρα είχε ιδιαίτερες διασυνδέσεις... ανευθυνότητα , ό,τι θέλουμε λέμε. Αφορισμοί γενικοί, κανένα στοιχείο δεν υπάρχει.

*Περίμενα να φέρει εδώ ο κ. Βαξεβάνης πέντε άτομα από την ΕΣΗΕΑ κι όχι εκπρόσωπο της εξουσίας.

Πρόεδρος παρεμβαίνει: Είναι δική του δουλειά ποιον θα φέρει ως μάρτυρα και δεν αφορά κανέναν άλλον.

Μαντζουράνης: Ο κ. Πολάκης ήρθε εδώ ως μάρτυρας αληθείας.

Συνεχίζει ο κ. Μουζακίτης:

*Η κα Στουρνάρα είναι όμηρος 12 μηνών μιας προκαταρκτικής εξέτασης, και που ακούστηκε έρευνα κατ΄ οίκον με 40 κανάλια απέξω. Δεν την ευνοεί όπως λένε αυτή η καθυστέρηση, πώς την ευνοεί, που δεν μπορεί να πάρει ένα έργο ;

Βασίλης Τσιότσικας (έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής) :

*Δεν συντάσσομαι με την τοποθέτηση του κου εισαγγελέα. Γνώριζε ο κατηγορούμενος την αναλήθεια των ισχυρισμών του.

*Είναι προδήλως δυσφημιστικό το δημοσίευμα.

*Να καταδικαστεί όπως εισήχθη για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ : "Μπορεί να είναι φίλοι σας οι δικαστές Πορτοκάλης και Λυμπερόπουλος για τους οποίους έγραψα, αλλά φιλτάτη είναι η αλήθεια".

Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης των συνηγόρων πολιτικής αγωγής ο Κ. Βαξεβάνης ζήτησε το λόγο για να κάνει την παρακάτω δήλωση προκειμένου να γραφτεί στα πρακτικά:

"Κατά την αγόρευση του ο συνήγορος της κας Στουρνάρα, Σπύρος Μουζακίτης, έθεσε το ερώτημα αν έχετε διαβάσει όσα γράφω για τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων .

Η υπόμνησή του αποκαλύπτει το πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της γνώμης του κάθε πολίτη και πρωτίστως του δημοσιογράφου να εκφράζει απρόσκοπτα και ελεύθερα την άποψή του. Η ουσία της δήλωσης ήταν για να οξυνθούν τα αντανακλαστικά σας της αλληλεγγύης προς τις δικαστικές ενώσεις .

Είναι πασιφανές ότι αυτή η επίκληση σκοπό έχει, απευθύνεται στην αντίληψή σας για την συναδελφική αλληλεγγύη, γνωρίζοντας τις φιλικές, φυσικές και συναδελφικές σχέσεις της έδρας με συναδέλφους σας που έχω κρίνει. Αναφέρομαι στην υπόθεση Λυμπερόπουλου, Πορτοκάλη και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά από δημοσιεύματά μου που αποκάλυψαν ότι η εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, στην οποία μέτοχος είναι η σύζυγος του κου Λυμπερόπουλου, πτώχευσε μέσα σε πέντε ημέρες με διαδικασία της οποίας επικεφαλής ήταν ο δικαστής κος Πορτοκάλης, που ελέγχεται πειθαρχικά μετά από αναφορά μου για τον χειρισμό του στην υπόθεση Βγενόπουλου ,για καταδικαστική σε βάρος μου απόφασή του, που ομόφωνα καταρρίφθηκε στο εφετείο.

Θα παρακαλέσω το δικαστήριο να μείνει σε όσα ορίζουν οι ηθικοί κανόνες, η ποινική δικονομία και το Σύνταγμα ... μπορεί φίλος να είναι ο κος Πορτοκάλης ή ο κος Λυμπερόπουλος, αλλά φιλτάτη είναι η αλήθεια".

ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ : Κάποιοι δικαστές έχουν στοχοποιήσει τον Βαξεβάνη

Ο Γιάννης Απατσίδης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Κ. Βαξεβάνη, πήρε πρώτος τον λόγο για να υποστηρίξει μεταξύ άλλων :

* Η ελευθερία του Τύπου και το τι είναι γεγονός απασχόλησε πάνω από όλα την ελληνική νομολογία, όταν από το 1908 ήδη κάποιοι δημοσιογράφοι διώχτηκαν, πιθανολογώ από κάποιον στρατοδίκη, για τη φράση ότι δικαστές εξέδωσαν απόφαση κόντρα στην συνείδηση τους , εκδόθηκε τότε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία η ελευθεροτυπία είναι απαραίτητη ,στηλιτεύει μάλιστα την προκατάληψη του δικαστή και μιλάει για τον Τύπο που φωτίζει την κοινή γνώμη.

*Αναφερόμενος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που κατήγγειλε τον Κ. Βαξεβάνη ως ...συκοφάντη για όσα αποκάλυψε για την υπόθεση Λυμπερόπουλου, ο συνήγορος υπενθύμισε ότι πριν από περίπου δύο χρόνια η ίδια δικαστική ένωση είχε ζητήσει "να επανέλθουμε σε ημέρες Κόκκινου και αυτεπαγγέλτως να ασκούνται διώξεις για εξύβριση σε βάρος των δημοσιογράφων".

" Ο Βαξεβάνης έχει στοχοποιηθεί από δικαστές για κάποιον δυσερμήνευτο λόγο ", είπε χαρακτηριστικά ο κος Απατσίδης.

Αναφερόμενος στο επίδικο δημοσίευμα ο συνήγορος επισήμανε :

* Δεν θα έπρεπε ποτέ ένα δικαστήριο εκκρεμούσης μιας έρευνας να λάβει θέση για το εάν ή όχι διαπράχτηκε ένα αδίκημα. Τα δικαστήρια δίνουν μήνυμα στον Τύπο ότι δεν μπορεί να ασχολείται με μια υπόθεση επειδή εκκρεμούν διαδικασίες; Δεν μπορεί να είναι έτσι. Εσείς δεν καλείστε να κρίνετε το αληθές ή το ψευδές αυτού που γράφει ο δημοσιογράφος , αλλά εάν το επίμαχο πόρισμα των ελεγκτών για το ΚΕΕΛΠΝΟ το γράφει μέσα αυτό που επικαλέστηκε στο δημοσίευμά του ο δημοσιογράφος. Εάν δηλαδή βαφτίστηκε ο καρκίνος κολλητικός και στη συνέχεια πήρε το έργο η κα Στουρνάρα.

*Από την αποδεικτική διαδικασία τι αποκόμισα; Θα το πω εκλαϊκευμένα. Αν κάποιος ασπάζεται το γεγονός ότι ο Βαξεβάνης είναι συκοφάντης και εκπροσωπεί το παρακράτος, που θεωρώ ότι το εκπροσωπούν αυτοί που το έγραψαν αυτό, ούτε αυτοί εν προκειμένω θα καταδίκαζαν τον Βαξεβάνη... Αυτοί ψάχνουν πάντα άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά γι αυτούς.

*Εδώ αποδείχτηκε: Ότι υπήρχαν παράλληλες έρευνες επί χρόνια για το ΚΕΕΛΠΝΟ που ουδείς γνωρίζει που κατέληξαν. Το 2015 διατάχθηκε και μια έρευνα για τα τεκταινόμενα στο ΚΕΕΛΠΝΟ... οι ελεγκτές θα μπορούσαν να βρουν και πολύ περισσότερα. Κατέληξε όμως ,με τα στοιχεία τα ελλιπή που είχαν στη διάθεση τους οι ελεγκτές, ότι αμφισβητείται η νομιμότητα και της σύμβασης της κας Στουρνάρα, μεταξύ και άλλων συμβάσεων. Το πόρισμα ήταν παραπεμπτικό προς τον εισαγγελέα και όχι αρχειοθέτησης. Σε αυτό επισημαίνεται και η παλιά καταδίκη της κας Στουρνάρα , η όποια καταδίκη. Κάποιοι με καταδίκες ενός μήνα αναγκάστηκαν να ζητήσουν χάρη για να δουλέψουν ως καθαριστές.

"ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΘΩΩΣΗ"

Ακόμα κι αν αντιπαθούμε σφόδρα τον κο Βαξεβάνη, εν προκειμένω -συνέχισε ο Γ. Απατσίδης, δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά , θα ήταν πολύ άδικο, από το να τον αθωώσετε .Είναι υποκρισία και επικίνδυνη πρακτική αυτό που είπε ο εισαγγελέας ότι εδώ δικάζουμε μόνο τον τίτλο.

Δηλαδή αν κάποιος δωροδοκήθηκε με τριάντα χιλιάδες , πχ. η κα Μπουρμπούλια, κι εγώ γράφω για πενήντα τον συκοφαντώ;

*Απόλυτα δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου , όλα όσα έγραψε αληθή ... Ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να υποκαταστήσει καμία δικαστική αρχή, οι δίκαιοι δικαστές όμως θα πρέπει να χαίρονται για τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

*Τα προηγούμενα χρόνια δεν είδα την ευαισθησία που υπάρχει τώρα και την οποία ενστερνίζεται ο συνάδελφος της πολιτικής αγωγής από τις δικαστικές ενώσεις.

*Για "οικογένεια Στουρνάρα ΕΠΕ " είχε γράψει άλλο σάιτ πολύ πριν αναφερθεί ο κος Βαξεβάνης. Κι ακολούθησαν τότε και πολλά άλλα.

*Δεν ανέφερε αν η κα Στουρνάρα είναι ένοχη ή μη, αυτά που λέει είναι αληθή καθώς δημοσιεύει ένα πόρισμα των αρχών και όλα όσα καταγράφει. Η κριτική σημαίνει συκοφαντία αν τελικά υπάρξει σε οποιαδήποτε υπόθεση αθωωτική κατάληξη; Όχι, βέβαια.

* Όταν ο δημοσιογράφος βλέπει το πόρισμα, ένα δημόσιο πρόσωπο, την κα Στουρνάρα, τα τρωτά σημεία, τις παράλληλες έρευνας και το δημόσιο χρήμα δεν μπορεί παρά να ασχοληθεί. Απλά η κα Στουρνάρα είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Εκείνο που τον ενδιέφερε πάνω από όλα ήταν η μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ... Κι όταν είδε και την χορηγία στον στενό συνεργάτη του Μαρινάκη, στον ναρκέμπορο Κοτσώνη του Noor 1 το ανέφερε. Το έβγαλε στο εξώφυλλο ...

*Δεν έχετε υπόθεση για να δικάσετε, πρέπει να την ξεχειλώσετε... το ξέρετε ότι η τυχόν καταδίκη δεν θα είναι σωστή και αύριο θα καταπέσει από ένα άλλο δικαστήριο... Δεν μπορεί να δικαστεί κάποιος ούτε με υπονοούμενα, ούτε με φήμες. Κρίνετε στεγνά την υπόθεση ...όσο και να ψάξετε κανένα άλλο δεν μπορεί να είναι το συμπέρασμα από το ότι δεν έχετε ψευδές γεγονός. Έκανε απλά μια δριμεία κριτική . Κανείς δεν είναι ανέλεγκτος αλλά και οι δικαστές δεν είναι Θεοί...

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ

Με μια άρτια αγόρευση που ξεκαθάρισε απόλυτα το νομικό τοπίο δείχνοντας τον μονόδρομο της κατάληξης της αποδεικτικής διαδικασίας, δηλαδή την αθώωση του δημοσιογράφου, έκλεισε τον κύκλο των αγορεύσεων ο εκ των συνηγόρων του Κ. Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης. «Εφόσον υπάρχει δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση - επισήμανε ο συνήγορος- πρέπει να εξεταστεί αν το γεγονός είναι ψευδές κι αν αποδεικνύεται η αλήθεια του γεγονότος ο δράστης παραμένει ατιμώρητος και για την απλή δυσφήμιση. Κι αν δεν αποδεικνύεται η αλήθεια του γεγονότος η συμπεριφορά του κατηγορουμένου καλύπτεται από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον.

Δεν δέχθηκε όμως ο κος εισαγγελέας ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου καλύπτεται από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον ακόμα κι αν υπάρχουν αμφιβολίες για την αλήθεια του γεγονότος. Η κατηγορούσα αρχή φέρει το βάρος της απόδειξης στην συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ στην απλή δυσφήμιση το φέρει ο κατηγορούμενος.

Αναλύοντας ένα προς ένα τα πραγματικά περιστατικά, ο κος Μαντζουράνης τόνισε: * Η φωτογραφία του ζεύγους Στουρνάρα είναι αληθής. Απεικονίζει μια ευτυχισμένη στιγμή τους και είχε δοθεί στη δημοσιότητα σε μια ανύποπτη στιγμή. Ο κος Στουρνάρας τον οποίον τιμώ είναι ένα μόνιμο κεντρικό πρόσωπο τα τελευταία χρόνια που δέχεται τα φώτα της δημοσιότητας, όπως και να πέφτουν αυτά. Ενδιαφέρει τους πολίτες και την κοινωνία. *Η σύζυγος του είναι μια επιχειρηματίας που ξεκίνησε το 2008 μια δράση, μετά τις περιπέτειες των πρώην εργοδοτών της (σσ ζεύγος Γριβέα), η εταιρεία της πήγε μέσα στην κρίση μια χαρά, δεν είναι αυτό προς ψόγον, είναι σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ, είναι οικογενειακή εταιρεία, άρα το "να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα" δεν είναι ψευδές.*Το πάρτυ εκατομμυρίων δεν αναφέρεται στην οικογένεια Στουρνάρα αλλά σε ότι έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αν και το 1,6 εκατομμύριο για επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου δεν είναι και λίγα λεφτά. Για μένα αυτές οι διαφημίσεις είναι αέρας κοπανιστός αλλά συμβαίνουν αυτά στην χώρα μας... εδώ όμως κρίνουμε τι είναι αληθές... *Τι ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ; Δεν υπήρχε Μέσον μεγάλο ή μικρό που να μην τα έπαιρνε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να λιβανίζονται οι Κυβερνήσεις, έκανε δώρα στους υμνητές των εκάστοτε κυβερνώντων κι αυτό έκανε μέχρι τώρα. *Και δεν υπάρχει πουθενά το "βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό;" για να το δούμε διαβάζοντας ποιές είναι οι αρμοδιότητες του... ήταν αρμόδιο για όλα τα θέματα που αφορούν τις ειδικές λοιμώξεις. Τι γράφει το πόρισμα των ελεγκτών που ήταν το έναυσμα για τον δημοσιογράφο; Πουθενά δεν αναφέρεται ότι κάνει επικοινωνία για νόσους όπως ο καρκίνος... αυτά είδε και το ματάκι του δημοσιογράφου, ότι περιορίζεται στα λοιμώδη. Κρίσεις μπορούμε να κάνουμε όλοι οι πολίτες, η διαφορά με την κρίση του δικαστή είναι ότι αυτή έχει συνέπειες, δέσμευση. Είτε στον Κορυδαλλό είτε στο σπίτι του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κρίνετε μόνο εσείς. Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας ή κρίσης στα κράτη Δικαίου., Κρίση έκανε ο Βαξεβάνης και είχε το δικαίωμα... Ανταποκρίνεται στην αλήθεια η κρίση του αυτή; Βρίσκει έρεισμα, θεμελίωση σε ένα δημόσιο έγγραφο του οποίου το περιεχόμενο θεωρείται ως αληθές αν δεν προσβληθεί ως πλαστό; *Είχε εφτά διαπιστώσεις με εφτά σκαστές παρανομίες αυτό το πόρισμα, δεν πείθεται λοιπόν έτσι ένας δημοσιογράφος να κάνει δημοσίευμα με αυτόν τον τίτλο όταν διαβάζει και τις αμφιβολίες που εκφράζουν οι ελεγκτές ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με αυτές τις δράσεις και τη νομιμότητα τους;Πράγματι δεν λέγεται έτσι ακριβώς στο πόρισμα, δεν υπάρχει το "βάφτισαν"... έχετε ακούσει όμως τη δημοσιογραφική αδεία; είναι μια μεταφορική έκφραση με δόση ειρωνείας ...ναι τον βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό οι λεβέντες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Γιατί προσβάλλεται η κα Στουρνάρα; Στη δεύτερη φράση "για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα" την οποία επικαλείται η πολ. αγωγή , θα δείτε ότι το "για" έχει πολλές ερμηνείες, χρήσεις αν ανατρέξετε στα λεξικά. Σημαίνει και σκοπό και αιτία αλλά σημαίνει και προκειμένου να πάρει, ώστε να πάρει. Αληθές δεν είναι αυτό; Θα τα έπαιρνε αν δεν γινόταν αυτή η εκστρατεία για τον καρκίνο που τον βάφτισαν κολλητικό; Όλα είναι αληθή. Γι αυτό είναι όλοι αντίθετοι με αυτή την Κυβέρνηση. Γιατί σταμάτησε το πάρτυ και δέχεται αυτόν τον λυσσαλέο πόλεμο. Έχουμε λοιπόν έναν οργανισμό "θεραπαινίδα" που μοιράζει λεφτά και προσφέρει στήριξη στους πολιτικούς φίλους. Είναι αληθή όλα λοιπόν και γι’ αυτό είναι ανεκτή από τον νόμο η προσβολή. Δεν μπορεί να οδηγήσει σε καταδίκη αυτή η διαπίστωση. * Η πολιτική αγωγή είπε ότι ο κος Πολάκης δεν μπορεί να απεμπολήσει την ιδιότητα του Υπουργού. Βεβαίως και δεν μπορεί. Και η κα Στουρνάρα είναι και σύζυγος του κου Στουρνάρα, είναι αξεδιάλυτα αυτά και υπόκειται ως πρόσωπο της επικαιρότητας σε κριτική και σε σκληρή κριτική. * Η δημοσιογραφική πληροφόρηση αναφέρεται σε πράξεις προσώπων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου και οφείλουν να δέχονται και οξεία κριτική. *Δεν είχε ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο η δράση του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως προκύπτει και από το πόρισμα των ελεγκτών; Όταν μια από τις διαπιστώσεις λέει ότι αυτά τα σποτ θα μπορούσαν να προβληθούν εντελώς δωρεάν κι όχι να δοθούν τόσα λεφτά; Και να κάνει μόνο του απευθείας την επαφή με τα Μέσα; Ογδόντα εκατομμύρια για διαφήμιση και δεν μπορούσε να το κάνει ; *Η μετάθεση της ημερομηνίας για τον διαγωνισμό δεν είναι αθώα, υποκρύπτει σκοπιμότητα ...από κάποιον κάτι έλειπε, δεν ξέρω αν ήταν από την κα Στουρνάρα. *Δεν δόθηκαν στην επιτροπή τα πρακτικά αξιολόγησης των υποβληθεισών προσφορών. Η κα Στουρνάρα μας προσκόμισε ένα έγγραφο χωρίς ταυτότητα, χωρίς υπογραφή με ακριβή βεβαίως στοιχεία... δεν προσκομίζει όλως τα υπόλοιπα πρακτικά να δούμε ως αξιολογήθηκαν και πήραν τόσα λεφτά; Ελλείψει χορήγησης των στοιχείων η επιτροπή που έκανε τον έλεγχο και συνέταξε το πόρισμα δεν μπορούσε να καταλήξει για τη νομιμότητα . *Το πόρισμα έχει εφτά διαπιστώσεις για ισόποσες παραβάσεις που τις είδε ο Βαξεβάνης κι ήρθε κι έγραψε "βάφτισαν" τον καρκίνο αναλύοντας όλο το πόρισμα. Ερωτώ κύριοι δικαστές, με βάση αυτά τα στοιχεία δικαιολογείται ή όχι να γράψει, πρόκειται για στοιχεία που δεν προέρχονται από κάποιον πληροφοριοδότη αλλά από επίσημη αρχή, με υπογραφές ελεγκτών που αναλαμβάνουν την ευθύνη. *Από το 2007 μέχρι το 2017 το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έκανε καμία άλλη δράση για τον καρκίνο. Δεν ήταν στις προτεραιότητες και στους σκοπούς του. Έχει ή όχι δεδικαιολογημένο ενδιαφέρον λοιπόν ο δημοσιογράφος γι αυτήν την υπόθεση; Και το έκανε για να βλάψει την υπόληψη της κας Στουρνάρα; Η νομολογία δέχεται ότι για να διακριβωθεί η εξύβριση εξετάζεις το σύνολο του κειμένου κι όχι όπως εδώ μόνο την φωτογραφία και τη λεζάντα. Δεν υπάρχει τίποτε το χυδαίο και το καταφρονητικό εδώ στο σύνολο του κειμένου. Θα πρέπει να αποκλειστεί, αφού αποκλείσετε την συκοφαντική δυσφήμιση, θα πρέπει να καταλήξετε σε αθώωση και για την απλή δυσφήμιση γιατί το γεγονός αποδείχτηκε αληθές.Ούτως ή άλλως η πράξη του δημοσιογράφου καλύπτεται από το δεδικαιολογημενο ενδιαφέρον και σε περίπτωση αμφιβολιών ως προς την αλήθεια του γεγονότος.

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Τι δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του

"Ο δημοσιογράφος είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνίας . Είναι υποχρεωμένος να ασκεί ακόμα και καθ υπερβολήν κριτική για τα δημόσια πρόσωπα. Θα αφήσουμε να μιλάνε μόνο αυτοί που έπαιρναν τα εκατομμύρια από το ΚΕΕΛΠΝΟ ;", είπε σήμερα σε μια αποστροφή του λόγου του ο Κώστας Βαξεβάνης στο κλείσιμο της απολογίας του στη δίκη του με την κα Νικολοπούλου, σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

"Αυτή τη στιγμή ζούμε μια νομική σχιζοφρένεια " , ξεκίνησε ο δημοσιογράφος , εκδότης του Documento, την απολογία του.

ΚΙ αυτό, όπως εξήγησε, γιατί " καλείστε να πάρετε μια απόφαση για ένα δημοσίευμα που αποτελεί τη βάση για μια προχωρημένη έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη και αφορά πρωτίστως το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την κα Στουρνάρα.

Μάλιστα η Δικαιοσύνη έφτασε στο βίαιο σημείο να κάνει εισβολή στο γραφείο της κυρίας Στουρνάρα, η όποια ήρθε εδώ να πει ότι εθίγη από αυτό που γράφτηκε ...

Σε μερικές ημέρες θα κληθεί να καταθέσει και από την Βουλή για τις σχέσεις της με το ΚΕΕΛΠΝΟ κι όχι μόνο, είναι και οι φαρμακευτικές κι εγώ έρχομαι εδώ να δικαστώ για μια λεζάντα... κι όχι για το μεγάλο τεύχος που αναφέρεται στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ιστορία αφορά ένα σκάνδαλο που μαστίζει το ελληνικό δημόσιο εδώ και 15 χρόνια με πολλές μυλόπετρες που η μια τρίβει την άλλη για να αλώσουν όλα αυτά τα συμφέροντα, για να τα κάνουν παντεσπάνι.

Είναι δυσάρεστη η οσμή του βόθρου που υπήρξε αυτό το ευαγές ίδρυμα κι εσείς πρέπει να δικάστε για το αν βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει τα λεφτά η κα Στουρνάρα. Ποιος τον βάφτισε, το λέει και ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος... Το ΚΕΕΛΠΝΟ τον βάφτισε αλλά ο έχων την μύγα μυγιάζεται ....Η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν είναι μόνο δικός μου ο χαρακτηρισμός, σε κάθε περίπτωση είναι μια αξιολογική κρίση . Ήταν δικαίωμα μου να το κάνω ως δημοσιογράφος.

Έχετε το δυσμενές προνόμιο να πρέπει να δικάσετε και να αποφασίσετε για το δικαίωμα του δημοσιογράφου να κρίνει και να αξιολογεί πραγματικά γεγονότα για να ενημερώνει τις αρχές και τον κόσμο.

Εμένα μου φαίνεται αυτονόητο, θεωρητικά είναι αυταπόδεικτο, αλλά δεν υπάρχει ...

Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα με συνταγματικές κατοχυρώσεις, ... όμως τα ΜΜΕ που έπρεπε να μιλάνε δεν λένε κουβέντα, πώς θα βγουν να δαγκώσουν όμως το χέρι που τους ταΐζει; Έτσι διαμορφώθηκαν οι δημοσιογράφοι των δημοσίων σχέσεων, και κάθε άλλη μορφή σήμερα φαίνεται θηριώδης, απειλητική, γιατί δεν αναγνωρίζει το δικαίωμά τους να κυριαρχούν και να ελέγχουν την χώρα χωρίς καμία κριτική έχουν την εντύπωση ότι ελέγχουν το κράτος ....Οι άνθρωποι που αγόρασαν σπίτι στην Σύρο με τον μέντορά τους Παπαντωνίου μέσω παρένθετου, του ίδιου παρένθετου προσώπου ,θίχτηκαν ξαφνικά από συκοφαντική δυσφήμιση ; Θέλουν να κλείσουν τα στόματα σε αυτούς που τους ακουμπάνε ...

Είναι δημόσια πρόσωπα υπό συνεχή έλεγχο και κριτική από το μπουλντόγκ που είναι ο δημοσιογράφος, όπως χαρακτηρίζεται από την ΕΣΔΑ...

Η κα Στουρνάρα εδώ μαγνητοφώνησε και μαγνητοσκοπούσε τη δίκη όμως έφυγε μέσα από τον κλοιό των αστυνομικών χωρίς να τολμούν οι αστυνομικοί να την ακουμπήσουν. Είναι οι άνθρωποι που δέχονται κριτική κι αντί να απαντήσουν οι ίδιοι βγάζει ανακοίνωση η ΤτΕ , ένα θεσμικό όργανο που αντί να ασχολείται με το πως έπεσαν οι μισθοί έβγαλε ανακοίνωση για την κα Στουρνάρα. Σαν να είχε η σύζυγος η δική σας κύριε πρόεδρε θέμα με την εφορία και να έβγαζε το Πρωτοδικείο ανακοίνωση για την σύζυγο σας.

Αυτό είναι το διακύβευμα γι’ αυτούς . Ποια συκοφαντική δυσφήμιση; Η δημόσια δράση τους είναι τέτοια που χαρακτηρίζεται και αποτιμάται. Εγώ έγραψα για τη διαχρονική απάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Χαρακτηρίστηκε από τον κο Πολάκη ως η offshore του Δημοσίου. Ήταν ένα όργανο που έδινε εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση και πήρε και διακόσια εκατομμύρια δάνεια για να πραγματοποιήσει δράσεις διαφήμισης, ήταν εκτός ελέγχου από το δημόσιο, ο μόνος φορέας που δεν υπόκειται στο ΑΣΕΠ.

Χρησιμοποιήθηκε ως παραμάγαζο του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβερνούσαν, προσλάμβανε όποιον ήθελε. Προσλάμβανε χορεύτριες , στην κυριολεξία χορεύτριες, που στη συνέχεια έπαιρναν απόσπαση στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη. Εκατοντάδες ήταν τα ρουσφέτια. Κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει ένα ιδιόκτητο κτίριο με δάνειο. Στην προκήρυξη του διαγωνισμού προσδιορίστηκε συγκεκριμένα φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο ιδιοκτήτη από τον οποίο το πήραν με αποτίμηση 21 εκατομμύρια ευρώ, η αποτίμηση δεν έγινε από ελεγκτές του δημοσίου, Δέκα εκατομμύρια ήταν το καπέλο.

Χρησιμοποιήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ο κουμπαράς χρηματισμού για να αποσιωπηθεί τι γινόταν στην κοινωνία από τους ανθρώπους που κυβερνούσαν .

Το Κουτί της Πανδώρας είναι από τα μεγαλύτερα σάιτ ,το μπάνερ κοστολογείται στα 500 ευρώ αντιλαμβάνεστε να παίρναμε κι εμείς 20.000 όπως πολλά άλλα που δεν τα διαβάζει κανείς.

Το σημαντικότερο όλων ήταν το σκάνδαλο με τον μοριακό έλεγχο του αίματος ...η χώρα έπαιρνε αντιδραστήρια έναντι 25 ευρώ κι εμείς δημοσιεύσαμε προσφορές, το 2008, στην Ιταλία εφτά ευρώ και στην Πολωνία εννέα ευρώ. Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός . Εφευρέθηκε τότε, ετεροχρονισμένα, ένα περιστατικό μετάδοσης του ιού του AIDS από μετάγγιση αίματος στη Θεσσαλονίκη. Είχε γίνει ένα χρόνο πριν αυτό, και τι έκαναν; Πήγαν στην ανάθεση και τα πήραν με είκοσι ευρώ. Τα διαβάσατε αυτά πουθενά; Όχι, όταν τρώνε δεν μιλάνε ....

Οι σημερινοί υπόδικοι βεβαιώνουν ότι το έργο εκτελέστηκε ...ένα απλό χαρτί ότι το έργο έγινε που το υπογράφουν αυτοί που ελέγχονται ακριβώς γι αυτόν τον λόγο ...Eγώ αν ήμουν κα Στουρνάρα που λέει ότι συκοφαντήθηκε, θα έφερνα πρωτίστως τα χαρτιά που δείχνουν ότι το έργο έγινε.... Είδατε πουθενά καμία απόδειξη στα αναγνωστέα ; Πότε που και πόσην ώρα έπαιξαν τα σποτάκια της ; Ξέρετε με αυτά τα λεφτά, ένα εξακόσια, τι χρόνο αγοράζεις στα κανάλια ;

Εμφανίστηκε εδώ ως πεπειραμένη για τις ιατρικές εκδηλώσεις. Το 2008 έκανε μια εταιρεία, λειτούργησε το 2009 με μηδαμινά έσοδα... και μετά κούρνιασε στην αγκαλιά του κου Γριβέα... και της κας Βάτσικα που είναι υπόδικοι αυτή τη στιγμή στην ελληνική Δικαιοσύνη γιατί πήραν δάνεια από το ΤΤ και τα οικειοποιήθηκαν .Αυτή είναι η επαγγελματική εμπειρία της κας Στουρνάρα ...Κι αμέσως μετά πέτυχε στον επίμαχο διαγωνισμό, της επικοινωνιακής δράσης του 1,6 εκατομμυρίων .Υπάρχουν συμβάσεις λένε, προφανώς κι ο Άκης Τσοχατζόπουλος συμβάσεις νομιμοφάνειας είχε, αλλά κατέληξε στην φυλακή.

Δύο παρατάσεις πήρε ο διαγωνισμός όταν δεν ήταν μέσα η κα Στουρνάρα...

Δείτε πως περιγράφεται αυτό το έργο στην σύμβαση, μια αοριστία που μέσα σε αυτήν πέφτει το χρήμα και καταλήγει σε έναν συγκεκριμένο κουμπαρά. Που είναι οι αποδείξεις πληρωμής των σποτ; Που είναι τα τιμολόγια των ΜΜΕ; Τα έχουμε να αποτιμήσουμε το έργο;

Είναι ελεγχόμενη αυτή τη στιγμή η κα Στουρνάρα... από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς, την κ. Παπασπύρου και τον ανακριτή.

Οι επιθεωρητές κατέγραψαν την ευθύνη των ελεγχόμενων μετά βγαίνουν οι σχετιζόμενοι. Σύσσωμο το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι υπόλογο για συγκεκριμένες συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και της κας Στουρνάρα. Αυτό γράψαμε ... Ε ναι, ο καρκίνος δεν είναι λοιμώδες νόσημα ...

Το συνέδριο που της έδωσε ο Άδωνις

Η κα Στουρνάρα πήρε 500 χιλιάρικα το 2015 για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου ...με τον κο Γεωργιάδη ως Υπουργό Υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλαδή που μπορούσε να οργανώσει αυτήν την εκδήλωση γιατί είχε την εξειδίκευση, την έδωσε στην κα Στουρνάρα.

Σκαστή υπόθεση δουλειάς που πήγε στο μαύρο γαλατικό χωριό, μέσα σε 3 ημέρες διοργάνωσαν συνέδριο προετοιμασίας ενός χρόνου.

Να δούμε ποιά άλλη δουλειά πήρε τη περίοδο που ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν στις θέσεις που ήταν.

Ξαναπήρε από τον ΕΟΦ 500 χιλιάδες για έργο για την πολυφαρμακία. Ήταν υπουργός ο κος Στουρνάρας όταν γίνονταν αυτά. Τίποτε δεν είναι τυχαίο κι όπως φαίνεται ...

H κα Στουρνάρα όταν το ζεύγος Γριβέα διέφυγε στο εξωτερικό για να μην συλληφθεί βρέθηκε στη διοργάνωση άλλων μεγάλων εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εμφανίστηκαν καθηγητές που σήμερα είναι ελεγχόμενοι για το σκάνδαλο της Novartis κι από κάτω ήταν στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών και τι έκαναν; O ίδιος ο κοσμήτορας της Σχολής ο κ. Κυριόπουλος αναλάμβανε την επιστημονική ευθύνη του συνεδρίου που αναλάμβανε η κα Στουρνάρα, μίλαγε ο κος Στουρνάρας και έδιναν τις χορηγίες οι φαρμακευτικές για να συμμετέχουν στο συνέδριο . Ο Κυριόπουλος έκανε και με τις δικές του εταιρείες τις ίδιες διοργανώσεις τις ίδιες χρονιές . Έχουμε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, έχουμε αναθέσεις... η κυρία που μαγνητοσκοπούσε εδώ είναι η κουνιάδα του κου Κυριόπουλου και εμφανίζεται να παίρνει χιλιάρικα από την κα Στουρνάρα... Κάνει ένα κύκλο το χρήμα και καταλήγει στην οικογένεια Κυριόπουλου. Εγώ λέω ότι είναι μια σύμπτωση. Είναι πολλές οι συμπτώσεις.

Αναφερόμενος στο επίδικο δημοσίευμα και απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της έρευνας, ο Κώστας Βαξεβάνης επισήμανε:

*Κάθε δημοσίευμά μας είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, η αξιολόγηση αβίαστα βγαίνει από το περιεχόμενο του πορίσματος.

* Όταν η οικογένεια Στουρνάρα είναι υπό έλεγχο είναι βασικό στοιχείο για να το παραθέσεις στην έρευνα και να το πεις στον κόσμο. Θα την εξετάζαμε αν δεν ήταν η σύζυγος Στουρνάρα κι αν δεν υπήρχε η υποψία ότι από αυτή τη σχέση δομήθηκε η εταιρεία της και πήρε τις δουλειές που πήρε;

*Σημαντικό είναι και το στοιχείο που ήταν η έρευνα. Όταν βγάλαμε την υπόθεση με τον μοριακό έλεγχο του αίματος η κα Σκοπούλη είχε πάει στην οικονομική εισαγγελία . Τι έγινε αυτή η υπόθεση ; Την ώρα που έπρεπε να ελέγξει στην υπόθεση ο κος Μουζακίτης ως οικονομικός εισαγγελέας, μέλος της οικονομικής εισαγγελίας, η σύζυγος του έπαιρνε ως συμβολαιογράφος λεφτά από την κα Στουρνάρα.

*Όταν δεν λέμε την αλήθεια την ώρα που πρέπει να την πούμε θα βρεθούμε υπόλογοι στο ψέμα που θα έχει επικρατήσει.

*Δεν μπορούμε να τα βαφτίζουμε όλα δόλο ακόμα και την κάθε υπερβολή, ακυρώνοντας τον δημοσιογράφο.

*Λένε είναι ο μόνος που τα λέει, ναι είμαι... ίσως έχω μειωμένο καταλογισμό, ίσως είμαι τρελός ...ο δημοσιογράφος πρέπει να λέει την αλήθεια και να αναλαμβάνει την ευθύνη, όχι να μπαίνει στο καβούκι του... έχει ποινικοποιηθεί η δημοσιογραφία , έχει δημιουργηθεί αυτή η κουλτούρα... αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει , αντικειμενικότητα είναι ο βαθμός ευπρέπειας του υποκειμενισμού μας...

Πρέπει να κρίνουμε σκληρά και αδυσώπητα, η ψυχή της Δικαιοσύνης είναι η δημοσιοποίηση, συμπλήρωσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Σ αυτήν την αίθουσα ,κύριε πρόεδρε, το 2012 ξεκίνησαν οι δικαστικές μου περιπέτειες με τη δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ... η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος εμφανίστηκε και τότε από πολλούς ως ...αίμα στην αρένα, είπε ακόμη.

Εισαγγελέας: Ποια είναι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος από το δημοσίευμά σας ;Δεν προδικάζετε την δικαστική κρίση;

Βαξεβάνης: Στο ίδιο το πόρισμα γράφεται για πάρτι εκατομμυρίων. Δεν προδικάζουμε τίποτε , μια αξιολογική κρίση είναι που λέει πως, με τι τρόπο, δόθηκαν λεφτά στην οικογένεια Στουρνάρα. Το τεκμήριο της αθωότητας που επικαλούνται συνέχεια κάποιοι μεγαλοδικηγόροι είναι μια αρχή σεβασμού που δεσμεύει τις κρατικές αρχές κι έχει επεκταθεί τελευταία και στα πολιτικά πρόσωπα. Θα περιμένουμε οι δημοσιογράφοι την αμετάκλητη κρίση για να γράψουμε ή θα βάλουμε τους εισαγγελείς αρχισυντάκτες των εφημερίδων;

Και μην ξεχνάμε ότι εδώ μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, έχουν ολόκληρο οπλοστάσιο για να απαντήσουν... Όλα τα κανάλια είναι δικά τους , ο δημοσιογράφος είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνίας που είναι υποχρεωμένος να ασκεί ακόμα και καθ υπερβολή κριτική για τα δημόσια πρόσωπα. Θα αφήσουμε να μιλάνε μόνο αυτοί που έπαιρναν τα εκατομμύρια από το ΚΕΕΛΠΝΟ ;

Δημοσιεύσαμε τη φωτογραφία με τον κο Στουρνάρα, που είναι η μοναδική η οποία υπάρχει στο διαδίκτυο, και την βάλαμε γιατί ακριβώς δείχνει την γκρίζα περιοχή.

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανεκτέλεστη παρέμεινε πάντως, η απόφαση του δικαστηρίου να ζητήσει ενημέρωση για την πορεία των ανακρίσεων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα για το εάν έχει ζητηθεί από τον ανακριτή η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της κας Νικολοπούλου για το έργο που είχε αναλάβει για την πρόληψη του... κολλητικού καρκίνου.

Η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με την σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη βρίσκεται στην εκπνοή της, αλλά ο ανακριτής Καβαλάρης που έχει την υπόθεση δεν απάντησε ποτέ στο σχετικό αίτημα του δικαστηρίου...

Και το ερώτημα που ανακύπτει εύλογα είναι πως θα οδηγηθεί η έδρα σε κρίση χωρίς να γνωρίζει εάν η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για τα "έργα και τις ημέρες" του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορά και την κα Νικολοπούλου που είχε αναλάβει την διαφημιστική εκστρατεία για τον... κολλητικό καρκίνο, σύμβαση που συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα των ελεγκτών με βάση το οποίο η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη.

Αντιδρώντας σήμερα στην εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας να προχωρήσει η δίκη και να ολοκληρωθεί χωρίς να ενημερωθεί το δικαστήριο για την πορεία των ανακρίσεων οι συνήγοροι του Κ. Βαξεβάνη ζήτησαν να μην γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.

Επισημάνθηκε δε ότι εδώ και ενάμισι χρόνο που η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή Καβαλάρη δεν έχει γίνει από αυτόν ούτε μια ανακριτική πράξη για μια τόσο σοβαρή υπόθεση ...

Παρέμβαση έκανε και ο Κώστας Βαξεβάνης για να τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν οι δικαστές να προχωρήσουν σε κρίση για την υπόθεση χωρίς να γνωρίζουν αν η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για το ΚΕΕΛΠΝΟ αφορά και την κ. Νικολοπούλου (καθώς η δίωξη ήταν in rem ) και εάν ο ανακριτής έχει κάνει αίτημα συμπληρωματικής δίωξης.

Τελικά όμως το Δικαστήριο ταυτιζόμενο με την εισαγγελική εισήγηση ανακάλεσε την επίμαχη απόφαση του και κήρυξε το πέρας της υπόθεσης χωρίς να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για το ΚΕΕΛΠΝΟ .

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.