Συνήγορος Εφίμοβα: Δεν αποκλείεται να έχει στοιχεία για την Ελλάδα από τα Panama Papers (Video)

Συνήγορος Εφίμοβα: Δεν αποκλείεται να έχει στοιχεία για την Ελλάδα από τα Panama Papers (Video)

Την αποκάλυψη ότι η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και μια από τις βασικές πηγές της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια και των αρχών της Μάλτας, Μαρία Εφίμοβα μπορεί να διαθέτει και στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από τα Panama Papers έκανε στην ERT3 ο συνήγορος της, Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ3.

Η Μαρία Εφίμοβα εργαζόταν στη Μάλτα και ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του επικεφαλής της τράπεζας Pilatus Bank. Φέρεται να είχε δώσει στοιχεία στην δολοφονημένη δημοσιογράφο που αποδείκνυαν ότι η τράπεζα διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc, μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στην σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας, Μισέλ Μουσκάτ.

Ο Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μαρία Εφίμοβα ήταν από τα άτομα που γνώριζαν πολλά και είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες της τράπεζας. Εξήγησε ότι η Εφίμοβα έδωσε στοιχεία στις αρχές της Μάλτας και τώρα διώκεται για συκοφαντική δυσφήμηση κάποιων υπαλλήλων στο πλαίσιο των καταθέσεων που έδωσε. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter