Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου αποφεύγει να εξετάσει σημαντικούς μάρτυρες

Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου αποφεύγει να εξετάσει σημαντικούς μάρτυρες

Σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου προχώρησαν με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ειδικότερα οι συνήγοροι υπεράσπισης Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλουν ότι η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου όχι μόνο αποφεύγει να εξετάσει σημαντικότατους μάρτυρες αλλά και να ενσωματώσει στη δικογραφία τόσο το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis, όσο και τα σώματα των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε βάρος των Πολιτικών προσώπων. Πρόκειται για ακόμη μία μεθόδευση της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας η οποία εξυπηρετεί το κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis. Όπως έκανε και με τον Κώστα Βαξεβάνη, ασκώντας του δίωξη για τη δημοσιοποίηση της υποτιθέμενης ως «αβάσιμης» αναφοράς της ανακρίτριας Ηλιάννας Ζαμανίκα κατά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, δίχως όμως η αναφορά να βρίσκεται στη δικογραφία. Όπως επίσης και με τον δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκο, καθώς όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου της άσκησε δίωξη μεταξύ άλλων και για το περιεχόμενο της τηλεοπτικής εκπομπής “Check point” του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA TV» στις 29-11-2015 που παρουσίαζε η ίδια. Η συγκεκριμένο εκπομπή ωστόσο δεν υπήρχε στη δικογραφία.

Διαβάστε την ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

«Ο εντολέας μας εδώ και ένα χρόνο περίπου ήτοι από 14/5/2021 και 1/9/2021 έχει αιτηθεί αιτιολογημένα την εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων.

Τα εν λόγω αποδεικτικά αιτήματα, τα οποία έχουν υποβληθεί δυνάμει του άρθρου 102 ΚΠΔ δεν στοχεύουν μόνο στην υπεράσπιση του Κου Παπαγγελόπουλου, πράγμα που θα ήταν αρκετό από μόνο του για την Κα Ανακρίτρια ώστε να τα έχει εξετάσει ήδη, αλλά πρωτίστως τα εν λόγω αποδεικτικά αιτήματα στοχεύουν στην αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας, η αναζήτηση της οποίας αποτελεί καθήκον της κ Ανακρίτριας.

Κατά παράβαση του δικονομικού κανόνα του άρθρου 274 ΚΠΔ, μέχρι σήμερα, δια της απραξίας και δια της σιωπής, η Κα Ανακρίτρια αρνείται σκοπίμως την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να εξετάσει σημαντικότατους μάρτυρες.

Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενταχθούν στην παρούσα δικογραφία, το Ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης όπου προκύπτουν ξεκάθαρα οι παραδοχές του Κωνσταντίνου Φρουζή ότι η Novartis δωροδοκούσε Έλληνες υπουργούς.

Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενσωματώσει στην παρούσα δικογραφία τα σώματα των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε βάρος των Πολιτικών προσώπων.

Συνεπώς προκύπτει το ερώτημα, γιατί η Κα Ανακρίτρια αρνείται να ενσωματώσει στη δικογραφία το σώμα του εγκλήματος;

Εννέα άνθρωποι αθώοι κατηγορούνται ότι έστησαν δικογραφίες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το ειδικό αντικείμενο του εγκλήματος είναι αυτές οι δικογραφίες. Αναρωτιόμαστε λοιπόν οι συνήγοροι για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη ενσωματωθεί στην παρούσα δικογραφία αυτές οι δήθεν κατασκευασμένες δικογραφίες.

Γιατί χρειάστηκε να υποβάλουμε αυτό το τόσο απλό και αυτονόητο ερώτημα και γιατί μέχρι σήμερα αυτό το αίτημα και αναπάντητο παραμένει και αναιτιολόγητο .

Ενημερώσαμε προσηκόντως την Κα Ανακρίτρια ότι τυχόν απόρριψη των αιτημάτων μας, προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας, κατάσταση που θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο τυχόν θα προκαλούσε η ικανοποίηση όλων των αποδεικτικών αιτημάτων του εντολέα μας.

Η εκκωφαντική σιωπή της Ανακριτικής Αρχής και η διστακτικότητα εξέτασης των υποβληθέντων αιτημάτων οδηγεί στον κίνδυνο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Κα Αλεβιζοπούλου, δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθεια.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι κάποιοι επιθυμούν, τα στοιχεία, που υπάρχουν στις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα, να παραμείνουν αδιευκρίνιστα. Δεν θα το επιτρέψουμε πρωτίστως παραμένοντας πιστοί στο υπερασπιστικό μας καθήκον, προβαίνοντας συγχρόνως, δια της αποκάλυψης και νέων στοιχείων στην πλήρη διευκρίνιση των επιτηδευμένα αδιευκρίνιστων στοιχείων.

Μετά τιμής οι συνήγοροι υπερασπίσεως

Δημήτριος Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter