Συνήγορος Φλώρου για δελτίο τύπου Κούγια σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού: Αναφέρει σωρεία ψεμάτων

Συνήγορος Φλώρου για δελτίο τύπου Κούγια σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού: Αναφέρει σωρεία ψεμάτων

Ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου του δικηγόρου Αλέξη Κούγια για την υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, εξέδωσε ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής συνήγορος υπεράσπισης του κ. Φλώρου.

Όπως υπογραμμίζει, το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Κούγιας «αναφέρει σωρεία ψεμάτων». Ειδικότερα ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Φλώρος έχει ομοφώνως αθωωθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για την δήθεν “ηθική αυτουργία” στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεωργίου Αντωνόπουλου.

Επίσης, όπως επισημαίνεται οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος δεν απηλλάγησαν για την υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Φλώρου, αλλά με βάση το βούλευμα που εξεδόθη η δίωξη τους έπαυσε λόγω παραγραφής επειδή το αδίκημα της εκβίασης ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δικηγόρου Πέτρου Πανταζή:

Με έκπληξη αναγνώσαμε το σημερινό Δελτίο Τύπου του συνηγόρου Αλεξίου Κούγια, για λογαριασμό του δικηγόρου Γεωργίου Αντωνόπουλου, με το οποίο αναφέρεται απαξιωτικά στο πρόσωπο του εντολέα μας, κ. Αριστείδη Φλώρου, αναφέροντας σωρεία ψεμάτων. Σε μια χρονική συγκυρία που όλοι σιωπούν μπροστά στην οδύνη για την απώλεια τόσων ανθρώπων, είναι παράταιρο να ασχολούμαστε με το εν λόγω Δελτίο Τύπου, για ένα θέμα που ουδόλως απασχολεί την κοινή γνώμη, πρέπει όμως η αλήθεια να αποκατασταθεί:

1ον) Ο κ. Αριστείδης Φλώρος έχει ομοφώνως ΑΘΩΩΘΕΙ από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για την δήθεν “ηθική αυτουργία” στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεωργίου Αντωνόπουλου. Ψευδώς, λοιπόν, αναφέρει ο εν λόγω συνήγορος ότι η δίκη αυτή τάχα «διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών»…

2ον) Ο κ. Αριστείδης Φλώρος έχει ομοφώνως ΑΘΩΩΘΕΙ από το Εφετείο Αθηνών (και, εν συνεχεία, από τον Άρειο Πάγο) για την δήθεν “υπεξαίρεση” 236 εκατομμυρίων, όπως και πάλι ψευδώς αναφέρει ο εν λόγω συνήγορος στο Δελτίο Τύπου του.

3ον) Αν και ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος πράγματι αθωώθηκε επί της ουσίας με το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, δεν συνέβη το ίδιο με τους λοιπούς δύο συγκατηγορουμένους του δικηγόρους, για τους οποίους το Συμβούλιο Εφετών δέχθηκε ότι πράγματι εξεβίασαν τον κ. Αριστείδη Φλώρο, μετατρέποντας περαιτέρω την κατηγορία από κακουργηματική σε πλημμεληματική εκβίαση και παύοντας την ποινική τους δίωξη λόγω παραγραφής και μόνον. Ασφαλώς, η εκβίαση δεν (μπορεί να) αποτελεί «χαμηλής απαξίας πλημμέλημα», όπως περιέργως αναφέρει ο ως άνω συνήγορος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

4ον) Με το ίδιο σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ως υπαίτιοι κακουργηματικής εκβίασης σε βάρος του κ. Αριστείδη Φλώρου, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της άνανδρης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πρώην δικηγόρου του κ. Φλώρου. Όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προχώρησαν στην αποτρόπαιη πράξη τους, με σκοπό να εκβιάσουν τον Αριστείδη Φλώρο να τους καταβάλει χρήματα, στέλνοντάς του, ως φρικτό “μήνυμα”, την δολοφονία του συνηγόρου του.

Από σεβασμό στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παρακαλούμε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην ανακοινώνονται δημοσίως, από παράγοντες της υπόθεσης, ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, τυχόν δε περαιτέρω αναπαραγωγή τους θα αντιμετωπιστεί από τον εντολέα μας με τον νόμιμο τρόπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter