Συνηθίσαμε και θα σας ξαναψηφίσουμε…

Συνηθίσαμε και θα σας ξαναψηφίσουμε…

Αρρωστημένη ανοχή στην αποκτήνωση. Αυτό έχουμε πάθει, γι’ αυτό βλέπω υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που αντί να κρύβονται, όχι μόνο διεκδικούν ξανά την ψήφο μας, αλλά έχουν και τα προγνωστικά με το μέρος τους. Ρίξτε μια ματιά να δείτε, για παράδειγμα, τις αποδόσεις των στοιχημάτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.
Πώς αντιδρούν οι κάτοικοι των Δήμων και των Περιφερειών που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα»; Που έχασαν ανθρώπους, που έχασαν περιουσίες, που έχασαν το δάσος τους; Απλά δεν αντιδρούν. Φώναξαν τότε, φώναξαν πριν μερικές μέρες και μεθαύριο θα ξαναψηφίσουν τους ίδιους. Ανοχή. Αρρωστημένη και επικίνδυνη ανοχή.

*** Προφανώς και υπάρχουν αυτοί που τα κατάφεραν, προφανώς υπάρχουν αυτοί που προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που απέτυχαν παταγωδώς και επιβάλλεται να πάνε σπίτι τους. Όχι δια της παραιτήσεως, διότι κανείς εξ αυτών δεν έχει δράμι αξιοπρέπεια, αλλά δια της ψήφου. Μεθαύριο, Κυριακή, λοιπόν ψήφισε φίλε/η αναγνώστη/ρια, για το καλό του τόπου σου και τον μπατζανάκη του κουρέα σου, τον γείτονα ή τον συμμαθητή από το δημοτικό.

*** «Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανέναν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δικαστών. Άσχετα ότι η απόφαση αφορά τελικά μόνο δύο πρώην δικαστικούς που είχαν καταθέσει προσφυγή και το οποίο έγινε γνωστό μετά τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, ας σταθούμε λίγο στη δήλωση.
Υπάρχει μια δικαστική απόφαση και ένας εκ των υπουργών δηλώνει ότι «αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανέναν»; Το ξέραμε ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβάνονται το κράτος ως τσιφλίκι τους, αλλά πλέον το φωνάζουν κιόλας. Τέτοια ντροπή για τη Δημοκρατία δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά σε εκλεγμένη κυβέρνηση.

*** Τα ίδια και η Μενδώνη, η οποία απαγόρευσε την είσοδο στους υποψήφιους της Ανοιχτής Πόλης, οι οποίοι θέλησαν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Λες και ήταν σπίτι της…

*** Καταγράφθηκε για πρώτη φορά χθες η διαχωριστική γραμμή εντός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την ψηφοφορία για το προεδρείο της ΚΟ. Πέρασε η πρόταση Κασσελάκη, όμως με 28-16 (λευκά) και οι αριθμοί είχαν, έχουν και θα έχουν τη σημασία τους ενόψει του Συνεδρίου, όποτε αυτό γίνει.

*** Καλά ο Κασσελάκης ζήτησε να κάνει δωρεά ο Μητσοτάκης; Αυτός πήρε αποζημίωση ως ελαιοπαραγωγός, δωρεά θα κάνει;

*** Ανοίκεια επίθεση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον δημοσιογράφο, Μάριο Αραβαντινό, για το σκάνδαλο των υποκλοπών επειδή είχε το θράσος να θέλει να θέσει ερώτημα. To ίδιο έκανε και για τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο, ο οποίος δεν ήταν καν εκεί. Δεν θα γράψω τίποτα άλλο. Το βίντεο τα λέει όλα.

*** Εντάξει, χάσαμε μερικά ελικόπτερα, γίναμε ρεζίλι των σκυλιών, αλλά κοιτάξτε πλάνα, δείτε σκηνοθεσία, ακούστε επική μουσική.
Γεια σου ρε Κωνσταντίνε Φλώρε. Άρχοντας είσαι…

*** «Είμαι τρολ» απάντησε ο Γιώργος Βουλγαράκης – που ανάθεμα κι αν ξέρει καν τι σημαίνει – σχετικά με το τραγικό σποτ, στο οποίο διαφημίζει ότι δεν φοράει κράνος και στη συνέχεια αποχωρεί και χωρίς κράνος. Σηκώνω τα χέρια ψηλά, αλήθεια…

*** Να πούμε και ένα μπράβο σε αυτό το άξιο τέκνο της πολιτικής ζωής του τόπου, τον Νίκο Ρωμανό, τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα συλλυπητήρια του κόμματος με αφορμή τη συμπλήρωση 49 ετών από την ίδρυσή του.

*** Ο Κυριάκος είπε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης «θα διεκδικεί τη ρεβάνς στη μνήμη όλων μας»; Πείτε μου λίγο ότι ο Κασσελάκης δεν ξέρει καλά ελληνικά, να δω κάτι που θέλω…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter