Συννεφιασμένος ο καιρός την Πέμπτη με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους – Πρόβλεψη έως την Τρίτη 16/11

Συννεφιασμένος ο καιρός την Πέμπτη με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους – Πρόβλεψη έως την Τρίτη 16/11

Νεφελώδης καιρός αναμένεται την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 Μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη 11/11 αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και σε Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και ανατολική Θεσσαλία, θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 7 έως 19, στην ανατολική Στερεά από 7 έως 13, στη δυτική Στερεά από 9 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 10 έως 17, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 21 και στην Κρήτη από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ και τοπικά έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 6 έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-11-2021
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της και μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-11-2021
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-11-2021
Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα ο καιρός της δυτικής Ελλάδας θα επηρεάσει και την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική
Μακεδονία με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί
ασθενείς.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-11-2021
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τη δυτική Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά καταιγίδες πιθανόν στο Ιόνιο ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 16-11-2021
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τα ανατολικά ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter