Σύνοδος Κορυφής: Deal για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Σύνοδος Κορυφής: Deal για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Παρά το γεγονός πως η Πολωνία και η Ουγγαρία χρησιμοποίησαν την απειλή άσκησης βέτο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία τόσο για το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και για τον επταετή κοινοτικό προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, γνωστοποίησε ότι βγήκε… λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής του Βελγίου, επισημαίνοντας ότι πλέον η Ένωση θα προσανατολιστεί στην εφαρμογή του πακέτο και την επανοικοδόμηση των οικονομιών που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε με την εφαρμογή του πακέτου και να οικοδομήσουμε τις οικονομίες μας. Το πακέτο αποκατάστασης θα προωθήσει τις πράσινες και ψηφιακές μας μεταβάσεις», σημείωσε στο tweet του ο Σαρλ Μισέλ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, έδωσε συγχαρητήρια στη Γερμανία καθώς με τη συμβολή της, όπως ανέφερε, επετεύχθη ένας αναγκαίος συμβιβασμός τόσο για το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και για το πακέτο του 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η Ευρώπη προχωρά. Το 1,8 τρισ. ευρώ θα ενισχύσουν την ανάκαμψη και θα οικοδομήσουν μια πιο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε: Ο προϋπολογισμός, το ταμείο ανάκαμψης και ο μηχανισμός δικαίου αποφασίστηκε ομόφωνα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter