Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση για τον ρυθμό εμβολιασμών, αλλά ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση για τον ρυθμό εμβολιασμών, αλλά ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ικανοποίηση για τον ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας στην ΕΕ, εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι «27» αναγνώρισαν ότι τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν μειωθεί δραστικά στην ΕΕ, αλλά παράλληλα συζήτησαν εκτενώς για την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τον δείκτη μεταδοτικότητάς της.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επισήμαναν ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο και πρόσθεσαν ότι τα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να ανοίξουν με προσοχή και με συντονισμένο τρόπο.

Επιπλέον, οι «27» τόνισαν ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά και ως εκ τούτου τα θετικά κρούσματα και οι νοσηλείες από κορονοϊό μειώνονται όλο και πιο πολύ. Σε ό,τι αφορά τα έως τώρα διδάγματα από την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη για πλήρη επαναλειτουργία της Ενιαίας Αγοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter