Σύνοδος Κορυφής: Ισπανία-Πορτογαλία απέσπασαν ειδική μεταχείριση – Ο Μητσοτάκης μόνο… χαρά για το αμερικανικό αέριο

Σύνοδος Κορυφής: Ισπανία-Πορτογαλία απέσπασαν ειδική μεταχείριση – Ο Μητσοτάκης μόνο… χαρά για το αμερικανικό αέριο

Οι ηγέτες της ΕΕ χορήγησαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία ειδική άδεια να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Το εύλογο ερώτημα είναι εάν ο  Έλληνας πρωθυπουργός έκανε κάποια παρόμοια παρέμβαση για τους πολίτες της χώρας του ή το μόνο στο οποίο αρκείται είναι να “χασκογελάει” επειδή θα αγοράζουμε πανάκριβο υγροποιημένο αέριο από τους Αμερικανούς!

«Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι πια η Ευρώπη, σε επίπεδο Επιτροπής, θα μπορεί να συζητά με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου, εν προκειμένω με τις ΗΠΑ, για μακροχρόνιες αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, αδιαφορώντας για τη νέα λαίλαπα που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους από το ενεργειακό σοκ που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους ενεργειακούς ομίλους να γεμίζουν τα ταμεία τους με υπερκέρδη!

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε εκνευρισμένος από το Συμβούλιο για περίπου 10-15 λεπτά, καθώς στη χώρα του δεν υπάρχει συνδεσιμότητα στο δίκτυο φυσικού αερίου και ζήτησε για την Ιβηρική Χερσόνησο, μια ειδική εξαίρεση στον καθορισμό των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ουσιαστικά χρησιμοποίησε ό,τι διαθέσιμο διαπραγματευτικό όπλο είχε ώστε η χώρα του για να αποσπάσει μια ειδική μεταχείριση.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στη γραμμή του “καλού στρατιώτη Σβέικ” δεν φάνηκε εκ του αποτελέσματος να διεκδικεί το παραμικρό για την Ελλάδα, παρότι η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της ΕΕ με το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα….

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter