Σύνοδος Κορυφής: Χαμηλές προσδοκίες για λύση στα ενεργειακά – Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής: Χαμηλές προσδοκίες για λύση στα ενεργειακά – Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Η οικονομική στήριξη και η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η ασφάλεια της επισιτιστικής αλυσίδας, η ενέργεια και η άμυνα θα είναι τα κύρια θέματα που που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 27 που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο με το αδιέξοδο όσον αφορά τα ενεργειακά να παραμένει.

Στόχος είναι να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Ουγγαρίας η οποία δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στο καθολικό εμπάργκο, υποστηρίζοντας ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα, καθώς η εξάρτησή τις από το ρωσικό πετρέλαιο που έρχεται μέσω αγωγών είναι πολύ μεγάλη.

Στη Σύνοδο αναμένεται να παρέμβει και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει ασκήσει κριτική στην Ε.Ε. από την περασμένη εβδομάδα για την αδυναμία να φτάσει η Ένωση σε συμφωνία ώστε να ολοκληρωθεί το έκτο πακέτο κυρώσεων προς τη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως κατά τις παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επαναλάβει την πρόταση του για τη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού της αγοράς, ώστε να μειωθεί η τελική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που φθάνει στον καταναλωτή.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι η μεγάλη εικόνα της ανάγκης απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα δεν πρέπει να επισκιάσει τη συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να μπει φρένο στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Στο τραπέζι θα τεθεί όπως φαίνεται και η τουρκική προκλητικότητα όπου και θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την κλιμάκωση από την πλευρά της γειτονικής χώρας και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter