Σύνοδος Μάλτας: Με Μέρκελ, Μέι και Γιούνκερ συναντήθηκε ο Αναστασιάδης

Σύνοδος Μάλτας: Με Μέρκελ, Μέι και Γιούνκερ συναντήθηκε ο Αναστασιάδης

Χωριστές συναντήσεις με αντικείμενο το Κυπριακό, είχε ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στη Μάλτα.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ζ.Κ. Γιούνκερ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το θέμα σύγκλησης νέας διάσκεψης για την Κύπρο. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ στη διάσκεψη, με στόχο μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. 

Συζήτησαν για το θέμα της απαράδεκτης απαίτησης από πλευράς Τουρκίας για το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο, μετά τη λύση του Κυπριακού. Αναφέρθηκαν επίσης στο περιεχόμενο της επιστολής, αναφορικά με το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, που απέστειλε ο Κύπριος πρόεδρος προς τον κ. Γιούνκερ και τους άλλους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, δια του διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος για την κατανόηση, που βρήκε στα θέματα που έθεσε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε ακόμη, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε επίσης για τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας για τις τέσσερις ευρωπαϊκές ελευθέριες, ενώ από την πλευρά της, η Αγκ. Μέρκελ τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες, που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, για το Κυπριακό.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντάλλαξε απόψεις με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter