Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πανό και συνθήματα στο Ζάππειο

Σύνοδος πρυτάνεων με αντιδράσεις φοιτητών και χημικά (Video)

Ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων προκλήθηκε έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,στο πλαίσιο κινητοποίησης που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Εκατοντάδες φοιτητές με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νόμο Γαβρόγλου, με τον οποίο συγχωνεύονται αρκετές σχολές.

Οι φοιτητές θέλησαν να πλησιάσουν στο χώρο του Ζαππείου και να ακουστεί η φωνή της διαμαρτυρίας τους, αλλά βρήκαν την περιοχή αποκλεισμένη από πάνοπλους αστυνομικούς και κλούβες των ΜΑΤ.

Όταν πλησίασαν πολύ στα αστυνομικά οχήματα, οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Για λίγες στιγμές επικράτησε πανικός, ενώ ορισμένοι από τους φοιτητές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Συμβαίνει τώρα στη διαμαρτυρία φοιτητικών συλλογών στη Συνοδο Πρυτανεων του Πανεπιστημίου στο Ζάππειο. Έτσι οι "αρμόδιοι" ακούνε τους φοιτητές, έτσι προωθούν τα συμφέροντα τους. Κυβέρνηση και υπουργείο ονομάζουν "καινοτομίες" την κατάπτυστη αναδιάρθρωση. Κλείνουν τμήματα, συγχωνευουν, μας παίρνουν τα επαγγελματικα δικαιώματα. Δεν καταρρακώνουν τα σώματά μας στο βίντεο. Το μέλλον μας προσπαθούν να καταρρακώσουν. ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

Posted by ΡΑΣ - ΕΑΑΚ (Πολιτικού Νομικής) on Samstag, 16. Dezember 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.