Συνομιλία Λαβρόφ – Αναστασιάδη για το κυπριακό

Συνομιλία Λαβρόφ – Αναστασιάδη για το κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν το μεσημέρι ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ., όπως στο Twitter ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε και σήμερα ότι «χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη». Επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης», προσθέτοντας ότι μελετάται και έχουν ζητηθεί γνωματεύσεις για την καλύτερη εκπροσώπησή της. Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίσης, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ή ο υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, υπογράμμισε ότι η διάσκεψη δεν θα είναι πενταμέρης, αλλά πολυμερής, ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη σταλούν προσκλήσεις για συμμετοχή από τα Ηνωμένα Έθνη. «Δεν είναι θετική εξέλιξη ότι από μόνοι μας εισαγάγουμε στον δημόσιο διάλογο το συγκεκριμένο θέμα», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στη διάσκεψη θα είναι παρόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση «και θα έχουν και ρόλο και λόγο».

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου πριν τη διάσκεψη της Γενεύης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter