Συνομιλία Ζελένσκι με Γκεοργκίεβα για την εμπλοκή του ΔΝΤ στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Συνομιλία Ζελένσκι με Γκεοργκίεβα για την εμπλοκή του ΔΝΤ στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε συνομιλία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα με θέμα την διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας και τις προετοιμασίες για την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο.

«Εχουμε σαφή σχέδια τώρα, καθώς και ένα όραμα για τις προοπτικές. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ουκρανία θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική», έγραψε στο Twitter o Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καμιά μεγάλη πόλη δεν έχει πέσει»

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός απέρριψε τις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με τον οποίο ο ρωσικός στρατός κερδίζει τον πόλεμο.

“Καμία μεγάλη πόλη δεν έχει πέσει. Μόνο η Χερσώνα είναι υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, όμως όλες οι άλλες πόλεις είναι υπό ουκρανικό έλεγχο”, επέμεινε ο Σμίχαλ, διευκρινίζοντας ότι περισσότεροι από 900 δήμοι κάθε μεγέθους, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Κίεβο, είναι ελεύθεροι από κάθε ρωσική κατοχή.

“Αυτή τη στιγμή πολεμάμε στην περιοχή του Ντονμπάς και δεν έχουμε την πρόθεση να παραδοθούμε”, πρόσθεσε, μιλώντας στα αγγλικά.

“Η Ουκρανία και ο λαός της είναι σαφείς. Δεν έχουμε καμία διεκδίκηση στα εδάφη οποιουδήποτε άλλου, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικά μας”, είπε.
Κουλέμπα: «Κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις η κατάσταση στη Μαριούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι δεν έχουν υπάρξει πρόσφατες διπλωματικές επαφές ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών και ότι η κατάσταση στην Μαριούπολη, την οποία χαρακτήρισε «φρικτή», μπορεί να είναι «κόκκινη γραμμή» στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Η Μαριούπολη πιθανόν να είναι μια κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο CBS News.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter