Συνομιλίες Ρωσίας-ΝΑΤΟ: Αγεφύρωτες οι διαφορές;

Συνομιλίες Ρωσίας-ΝΑΤΟ: Αγεφύρωτες οι διαφορές;

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με επίκεντρο την Ουκρανία ολοκληρώθηκαν μετά από τέσσερις ώρες εντατικών διαβουλεύσεων.

Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι διαφωνούν και είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που έκανε λόγο για «σημαντικές διαφωνίες» ανάμεσα στις δύο πλευρές που είναι δύσκολο να γεφυρωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση κράτησε περισσότερο από ότι αναμενόταν και αυτό υποδηλώνει ότι υπήρξαν σημεία που συζητήθηκαν εκτενώς, γεγονός που υποδεικνύει την ύπαρξη ενδεχόμενης σύγκλισης ή έστω μιας αμοιβαίας κατανόησης.

Εντούτοις, καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν εξουσιοδοτημένες να προχωρήσουν σε κάποια συμφωνία, αφού η ρωσική πλευρά έστειλε τον υφυπουργό εξωτερικών ενώ ο Στόλτενμπεργκ δεν μπορεί να δεσμευτεί σε κάτι εάν δεν συμφωνούν οι Αμερικάνοι.

Οπότε η συζήτηση θα επιστρέψει στις ηγεσίες τους και έπειτα από την ολοκλήρωση και της επόμενης συνάντησης που θα διεξαχθεί εντός του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) που συμμετέχει η Ρωσία θα αναμένουμε τα επόμενα βήματα ή τα αποτελέσματα αυτού του στρατηγικού διαλόγου.

Βέβαια, και οι δύο πλευρές βρίσκονται με το χέρι στη σκανδάλη στην Ουκρανία και εκστομίζουν εκατέρωθεν απειλές είτε για οικονομικές κυρώσεις είτε για στρατιωτική εμπλοκή με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter