Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Συνομιλίες συνδικάτου πιλότων με Lufthansa για συμβιβασμό

Η Lufthansa και το συνδικάτο των πιλότων στη Γερμανία Vereinigung Cockpit συμφώνησαν να συνομιλήσουν προκειμένου να επιλύσουν τη διαμάχη σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας που χρονολογείται από το 2012.

Συγκεκριμένα η Lufthansa βρίσκεται σε διαμάχη με τους πιλότους και το ιπτάμενο προσωπικό της αναφορικά με τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας καθώς η διοίκηση προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να ανταγωνιστεί εταιρίες χαμηλού κόστους και αερομεταφορείς που πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η διαδικασία μεσολάβησης θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ έως τότε οι πιλότοι δεν θα προκηρύξουν νέες απεργίες, ανέφεραν σε σημερινή τους ανακοίνωση η Lufthansa και η VC.

«Το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το μόνο σημείο όπου μπορούμε να βρούμε λύσεις που προσφέρουν προοπτικές για τους εργαζομένους και την εταιρία», ανέφερε η Μπετίνα Βόλκενς, στέλεχος της Lufthansa.

Οι πιλότοι της Lufthansa έχουν πραγματοποιήσει 15 απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές του 2014, με κόστος εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ για τον αερομεταφορέα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.