Συνοπτική έκθεση των ευρημάτων της κρύπτης θα στείλει στην Εξεταστική η Παπασπύρου

Συνοπτική έκθεση των ευρημάτων της κρύπτης θα στείλει στην Εξεταστική η Παπασπύρου

Την απόφαση να ζητήσει συνοπτική έκθεση από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τα ευρήματα της κρύπτης του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία παρά την αρχική βούληση του προεδρείου να επισκεφτεί την Μαρία Παπασπύρου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης γνωστοποίησε την πρόθεση του προεδρείου να επισκεφτεί κλιμάκιο της Εξεταστικής την Μαρία Παπασπυρου για να λάβει -με σεβασμό στη διαδικασία της προδικασίας- μία πρώτη εικόνα για τα στοιχεία που εντόπισαν οι επιθεωρητές στην κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από την πλευρά της ΝΔ, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργαντάς, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας». Με το επιχείρημα ότι δεν έχει γίνει ακόμα η σχετική αξιολόγηση των εγγράφων από τους επιθεωρητές, ο κ. Γεωργαντάς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ενημέρωσης από την κ. Παπασπύρου. Η αρχική επιφύλαξη του κ. Γεωργαντά μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε κάθετη άρνηση, προτείνοντας να σταματήσει η διαδικασία της συζήτησης των πορισμάτων αν κάτι τέτοιο γίνει πράξη. «Δεν θα πηγαίνουμε δεξιά – αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Παρά την εισήγηση του προεδρείου, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Γκιόλας πρότειναν να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

Τελικά, με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής θα ζητήσει από την κ. Παπασπύρου να συντάξει μία μικρή έκθεση για το περιεχόμενο των εγγράφων που εντοπίστηκαν στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter