Σύνταγμα: Η Αστυνομία διέλυσε τη διαμαρτυρία της ομάδας «Άγρυπνοι Πολίτες» – 12 συλλήψεις (video)

Σύνταγμα: Η Αστυνομία διέλυσε τη διαμαρτυρία της ομάδας «Άγρυπνοι Πολίτες» – 12 συλλήψεις (video)

Με τη σύλληψη  12 διαδηλωτών, η αστυνομία σταμάτησε τη διαμαρτυρία για την καταστροφή του περιβάλλοντος που πραγματοποιούσαν επί 32 ημέρες στο Σύνταγμα μέλη της ομάδας «Άγρυπνοι Πολίτες». Οι  κατηγορίες που τους αποδόθηκαν είναι απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ένας από τους διαδηλωτές που συνελήφθη ήταν ο Μανώλης, ο οποίος μέσα από το αστυνομικό όχημα, έστειλε το μήνυμά του.

Οι «Άγρυπνοι Πολίτες» μαζεύονταν εδώ και ένα μήνα στις 21:00 μπροστά στη Βουλή και πραγματοποιούσαν ειρηνική, ολονύκτια διαμαρτυρία και συνελεύσεις πολιτών με αίτημα την άμεση κατάργηση του νέου αντιπεριβαλλοντικού νόμου.

Χθες το βράδυ όμως η συγκέντρωση διαλύθηκε από την επέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως δηλώνει στον documentonews.gr ένας εκ των συλληφθέντων, ανάμεσα τους βρίσκεται μια ανήλικη, ενώ άλλη μια γυναίκα έχει ζητήσει φαρμακευτική αγωγή που της είναι απαραίτητη από την πρώτη στιγμή και δεν της έχει δωθεί. 

Οι «Άγρυπνοι Πολίτες», θα συνεχίσουν, όπως λένε τον αγώνα τους, διεκδικώντας την κατάργηση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου. Αυτοπροσδιορίζονται ως “άνθρωποι που αγαπάμε τη φύση, διαφορετικά μεταξύ μας αλλά ισότιμα, αυτοοργανωνόμαστε οριζόντια, χωρίς να είμαστε βίαια ή να εξυπηρετούμε κομματικά συμφέροντα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter