Σύνταγμα: Με χημικά διέλυσαν συγκέντρωση «αρνητών» της μάσκας – Ένταση και σε Θεσσαλονίκη (Photos)

Σύνταγμα: Με χημικά διέλυσαν συγκέντρωση «αρνητών» της μάσκας – Ένταση και σε Θεσσαλονίκη (Photos)

Ένταση και ρίψη χημικών σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αρνητές του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων με σαφές ακροδεξιό στίγμα. 

Λίγες εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «η μάσκα είναι φίμωτρο». 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν νεράντζια στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία απάντησε χωρίς δισταγμό με δακρυγόνα και χημικά προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση ενώ έγιναν και προσαγωγές.  

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας. Γύρω στις 4 το απόγευμα άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ στη Νέα Παραλία και στη συνέχεια άτομα κινήθηκαν εναντίον διερχόμενου περιπολικού στον Λευκό Πύργο. Για τα δύο περιστατικά έχουν μέχρι στιγμής γίνει τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο περιστατικό, γύρω στις 4 μετά το μεσημέρι, άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 500 και η ένταση προκλήθηκε από αγνώστους, κατά τη διάρκεια της κίνησής τους στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».

Ακολούθως, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ομάδα αγνώστων κινήθηκε εναντίον διερχόμενου περιπολικού στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter