Σύνταγμα: Νέα κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας

Σύνταγμα: Νέα κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων/Νομικών, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και πολλές ακόμη οργανώσεις και συλλογικότητες έχουν καλέσει τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Επίσης, δηλώνουν αλληλεγγύη στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που διάγει την 63η μέρα απεργίας πείνας και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν επίσης την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, τόσο σε υγειονομικό όσο και οικονομικό επίπεδο την ώρα που η κυβέρνηση επιτίθενται στη νεολαία και στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών στο δικό τους κάλεσμα σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι, μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, «είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας» και πως «η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά».

Με κάλεσμά τους την κινητοποίηση στηρίζει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το νΚΑ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η ΟΚΔΕ και η ΠΟ Κόκκινο Νήμα, αλλά και οι οργανώσεις «Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά» και η «Αναμέτρηση – Συνάντηση Κομμουνιστών/ριών». 

Από τις 4.30 μ.μ., με εντολή της αστυνομίας, παραμένει κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter