Σύνταγμα: Οι μουσικοί διαδηλώνουν προτάσσοντας την τέχνη τους (Photos)

Σύνταγμα: Οι μουσικοί διαδηλώνουν προτάσσοντας την τέχνη τους (Photos)

Τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έχοντας ανά χείρας τα μουσικά τους όργανα.

«Διαδηλώνουμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά! Για το δικαίωμα όλου του κόσμου να έχει πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Γιατί η τέχνη – όπως και η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός, όπως καθετί που συμπληρώνει τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας – είναι ανάγκη και δικαίωμα για όλους», σημείωνε στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με τους ανθρώπους του κλάδου να δίνουν ραντεβού σε εκατοντάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα: «Η πανδημία χτύπησε το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού που επέβαλλε η Κυβέρνηση, κάνοντας δυσκολότερη την κατάσταση που επικρατούσε στο επάγγελμά μας.

Σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης οι κυβερνήσεις βάζουν στη ζυγαριά την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας, με τα κέρδη των επενδυτικών τους προγραμμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών μένει χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως και το σύνολο των εργαζομένων.

Όμως, από την πρώτη στιγμή οι μουσικοί, συνολικά οι καλλιτέχνες, συμβάλλαμε με την τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας, να μείνει ο κόσμος αισιόδοξος και δημιουργικός

«Έλα μαζί μας κι εσύ!»

Διαδηλώνουμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά! Για το δικαίωμα όλου του κόσμου να έχει πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Γιατί η τέχνη – όπως και η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός, όπως καθετί που συμπληρώνει τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας – είναι ανάγκη και δικαίωμα για όλους.Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας!
Για να μη φορτωθούμε ξανά στις πλάτες μας τη νέα κρίση που έφτασε.

«Ζητάμε τη στήριξή σου – Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο δικό σου αγώνα»

Δείτε φωτογραφίες από τη μουσική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter