Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Σύνταγμα: Παραβάσεις και στην... αποσυναρμολόγηση της ρόδας

Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε έλεγχο που διενήργησε χθες, σε συνεργείο που είχε διενεργούσε την αποσυναρμολόγηση της Ρόδας Παρατήρησης που είχε εγκατασταθεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο έλεγχος για να πραγματοποιηθεί, χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους Επιθεωρητές Εργασίας. Στόχος ήταν να διαπιστωθεί εάν τηρούνται ή όχι τα μέτρα Ασφάλειας και Υγείας κατά την διάρκεια των εργασιών.

Εξαιτίας των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.